39 Responses to Contact

 1. henk de groot says:

  Hello iTutot Podcast.
  I have a question.
  I installed on my Pc and Ipad2 the app. Dropbax.
  Everything went OK and files of Microsoft Office and photo’s were in both boxes.
  Some days later when I opened Dropbox on my Ipad2, I have to fillin a passcode to enter to Dropbax.
  I don’t know which passcode???? It must be 4 numbers.
  Can you help me?

  Best regards,

  Henk de Groot.

 2. leon says:

  Geachte heer Lesage
  Dank voor uw website , uw Podcasts en uw bijdragen aan Tech45, die ik allemaal volg
  Wellicht kunt U mij helpen .
  Ik heb een Aperture bibliotheek van 35000 foto’s . Alle foto’s van voor 2010 wil ik opslaan op een HD extern dit om het laden van Aperture te versnellen en de library kleiner te maken . Die foto’s staan in projecten en events ( uit iPhoto) en ingewikkeld tags heb ik niet nodig . ALS ik ze al mocht zoeken vind ik ze snel .
  Hoe kan ik nu een deel van mijn foto’s uit de library veilig naar een externe HD kopiëren ?. In Finder zie ik geen onderverdeling van de Aperture library Wel zie ik daar Iphoto library staan en ik weet niet of DAT de in Aperture opgenomen , geïmporteerde, versie is of de bij iPhoto behorende versie ( die staat ook op mijn mac . )

  Wat kan ik het beste doen . Ik maakte al een smart album 1990 -2009 maar weet niet hoe ik dat ” er af ” krijg dus niet alleen als album maar met foto’s en al om de eerdergenoemde ruimte te winnen

  Bij voorbaat hartelijke dank

  Leon Frederix

  • Stefaan Lesage says:

   Beste Frederik,

   Wat ik doe is gewoon de desbetreffende projecten exporteren uit Aperture en ze dan verwijderen uit aperture eens de export gedaan is. Op die manier verwinnen ze uit uw Aperture bibliotheek en heb je toch een kopie op een externe harde schijf. De individuele projecten kan je later indien nodig ook opnieuw importeren in Aperture zonder enig probleem.

   Een andere optie is om de beelden te exporteren uit Aperture en ze na de export te verwijderen uit aperture. Op die manier kan je de beelden (masters en verslons) toch ook in een folder structuur op een externe schijf hebben.

   Beide opties hebben hun voor en nadelen. Exporteer je bv projecten, dan exporteer je die projecten echt zoals ze in aperture zitten, dus met hun folders, albums, fotoboeken, … Je kan echter niet onmiddellijk de foto’s in die projecten bekijken zonder het project opnieuw te importeren. Exporteer je de individuele foto’s en verwijder je die uit de Aperture Biblioteek, dan verlies je de structuur uit je Aperture Projecten, maar je kan de foto’s wel bekijken zonder ze opnieuw te importeren in Aperture.

   Groeten,

   Stefaan

 3. beste,

  Is het mogelijk om een template aan te maken met daarbij de achterkant van een factuur. Voor de voorwaarden.

  Als je de factuur via mail stuurt dan krijg je natuurlijk enkel de voorkant, maar ik wil daar dus de achterzijde automatisch bijvoegen.

  Alvast bedankt,
  David Verbruggen

  • Stefaan Lesage says:

   David,

   Ik heb dat opgelost door gewoon aan pagina toe te voegen in mijn template met de verkoopsvoorwaarden. Die druk ik dan af op pagina 2 natuurlijk. Ik moet het dan wel in de gaten houden, want als mijn factuur zelf plots 2 pagina’s is … dan moet ik zelf zien dat de voorwaarden op de achterkant van pagina 2 worden geprint. Ik heb quasi nooit een factuur uit meerdere pagina’s. Zelf druk ik ook heel weinig af rechtstreeks vanuit Billings. Meestal exporteer ik een PDF en print ik die dan uit. Eventueel kan je (met de nodige tools) in de PDF dan nog de volgorde van de pagina’s aanpassen.

   Het kan dus, maar je moet er zelf een beetje op letten hoe je alles dan afdrukt.

 4. Martijn says:

  Beste Stefaan,

  met grote belangstelling heb ik (met name) uw tutorials met betrekking tot imovie bekeken. Nu heb ik zelf een probleem in Imovie. Onder diverse scenes heb ik (verschillende) muziekstukken geplaatst. In alle gevallen zie je de groene balk met de titel van het nummer onder de fragmenten staan echter bij sommige hoor ik geen muziek, bij de andere weer wel. Dit terwijl het volume van de scene op 100% staat. Op een of andere manier krijg ik de muziek niet hoorbaar. Vast een kleine instelling ergens maar ik kan het niet vinden. Ik wordt er gek van!

  Ik hoop dat je de tip voor me hebt?

  Alvast hartelijk dank!

  Met vriendelijke groet,

  Martijn van Diemen
  Aalsmeer, Holland

 5. Martijn says:

  N.B. ik gebruik iMovie 11

  Groet, Martijn

 6. Roberto Jongens says:

  FANTASTISCH!! Zeer veel dank voor uw goede en uitgebreide uitleg over iMovie, ik ga nu de ander 2 podcasts over iMovie ook kijken en dan een mooie film maken van onze reis! Ik probeerde in iTunes een review te plaatsen, maar mijn iTunes ziet er anders uit dan die uit uw podcasts en ik zie dan ook nergens waar ik een review kan plaatsen in iTunes. Zodoende hier nogmaals zeer veel dank ik heb met plezier gekeken en heel veel geleerd!

  Grote Groet,

  Roberto, Amsterdam.

 7. Ralph Hogervorst says:

  Hallo,

  Op dit moment ben ik voor mijn stageopdracht bezig met het programma Aperture 3.
  Graag zou ik foto’s van project naar een andere projectmap willen Kopiëren.
  Helaas lukt dit niet zonder dat de foto’s in de oude map verwijderd worden.

  Weet jij een oplossing hiervoor?

  groeten,

  Ralph

  • Stefaan Lesage says:

   Al eens geprobeerd om ze te verslepen terwijl je de alt / option toets ingedrukt houdt ? Dan zou hij ze moeten kopiëren naar het nieuwe project.

 8. leon says:

  tip voor het terugzetten van Aperture uit Time machine

  Ik had een serieus probleem omdat Aperture mijn library niet meer opende , slechts een klein deel was zichtbaar . Ik heb lang gezocht naar de beste methode om vanuit Time Capsule een back up terug te zetten maar volgens onderstaande procedure ging het goed

  hoe te procederen ?

  hang de time capsule met een netwerkkabel aan de Mac
  zet alle oude Aperture libr bij elkaar in een map – verstop ze zo, bijv in mijn doc
  open aperture een keer
  hij maakt dan versie libr aan die leeg is
  sluit aperture weer
  ga naar finder en klik verse – lege – libr aan
  klik dan time machine aan voor terugzetten van een back up van enkele weken geleden
  hij vraagt op de bestaande ( de verse , de andere ziet hij niet ) library vervangen moet worden door de nieuwe die op de back up staat
  zeg ja
  hij start terugzetten

  hij heeft voor 35000 foto’s bij mij niet meer dan 4 uur nodig gehad , een forse snelheid.

 9. Ryan Galle says:

  Beste heer Lesage,

  Daar ik uw filmpjes vond via wat trefwoorden op Google, had ik een vraag als leek in het gebruik van Aperture:

  Ik heb momenteel mijn Aperture Library op mijn iMac staan, sindskort heeft mijn vriendin een MacBook Air gekocht. Natuurlijk wenst zij nu ook onze foto’s op haar PC en dit via Aperture.

  Nu heb ik de originele Library ge-copy-paste, en deze geopend op de Air, alle foto’s staan er in, maar de helft is bewerkbaar en de andere helft niet, weet u toevallig hoe dit komt?

  Alvast bedankt voor u deskundige uitleg!

  Mvg,
  Ryan

  • Stefaan Lesage says:

   Dag Ryan,

   Well … de kans is groot dat een deel van je foto’s echt in je Aperture Library zit en een ander deel referenced files zijn. Met andere woorden … de foto zelf zit niet in de Aperture Library maar verwijst naar een locatie op je schijf waar het desbetreffende bestand zit. Misschien ligt het daar aan ?

   • Ryan Galle says:

    Dag Stefaan,

    Klopte inderdaad, heb alles in men Libary opgenomen waardoor alles perfect overgezet is naar men MacBook!

    Bedankt voor de info!

    Mvg,
    Ryan

 10. Michiel says:

  Beste Stefaan,

  Ik heb een probleem met mijn adresboek die niet gekoppeld is aan Billings3. Dit was voorheen wel zo. er staat nu achter elke klant een sinus teken! Heb jij een idee wat dit zou kunnen zijn?

  Groet Michiel.

  • Stefaan Lesage says:

   Dat teken is gewoon om de koppeling opnieuw te leggen met het contact in uw adresboek. De kans is dus groot dat je alle contacten eens opnieuw moet koppelen.

   • Michiel says:

    Ik heb van alles geprobeerd om het adresboek te koppelen, maar ik krijg dit niet voor elkaar. Als ik een nieuwe klant wil toevoegen, ziet het systeem geen klanten. Als ik een nieuwe kaart wil toevoegen, opent deze mijn adresboek, maar wat ik ook probeer, kan geen klanten toevoegen of nieuw maken. Enig idee?

    • Dootje says:

     Ik heb exact hetzelfde probleem na het installeren van versie 3.5.7.0. Mijn adresboek in billings is leeg. Heb van alles geprobeerd. Adressen op mijn Mac, adressen op iCloud. Wat ik ook doe, ik krijg mijn oude adressen niet ge-re-linked, noch nieuwe klanten toegevoegd! Iemand een oplossing??

 11. Etienne Trum says:

  Beste Stefaan
  Ik ben een aan het testen met daylite en billings. Nu wil ik graag mijn klanten invoeren in billings maar krijg elke keer een foutmelding
  Daylite is niet opgestart

  Start Daylite en maak een verbinding met uw databank alvorens verder te gaan.

  Ik heb geen idee wat ik moet doen. Daylite is gewoon aan.

  Ik hoor graag van je

  Best regards.

 12. Rik van de Schoot says:

  Geachte heer,

  Met interesse heb ik uw tutorial bekeken over het aanpassen van template facturen in het programma Billings.

  Je kunt in Billings in een nieuw template een logo etc. invoegen, zoals je laat zien. Handig wanneer je je factuur uitlevert als PDF. Dan heb je een complete digitale factuur. Maar ik zal mijn facturen hoofdzakelijk versturen via de post. Ik heb briefpapier welke is voorbedrukt met logo en naw- en bankgegevens.

  Kan ik in Billings een factuur maken welke ik kan PDF-en (met logo etc) en kan printen (zonder logo etc)? Bijvoorbeeld door het logo in voorkeuren op ‘niet printen’ te zetten?

  Graag hierop uw reactie.

  Met vriendelijke groet,

  Rik van de Schoot

  • Stefaan Lesage says:

   Beste,

   Wel, ik gebruik hiervoor 2 aparte Template Layouts. Ik heb dat zo geconfigureerd dat ik 1 template heb met 2 lay-outs. Ik kan dus kiezen uit de twee verschillende layouts.

 13. Jan van der Steen says:

  Beste Stefaan,

  Dropbox heeft altijd op mijn PC (Mac) goed gewerkt. Na de aanschaf van een nieuwe PC (Mac) gaat het ineens niet meer goed. Ik heb Dropbox proberen te verwijderen. Dat lukt niet. De reden waarom ik Dropbox wil verwijderen is om opnieuw een account aan te kunnen maken.

  Kun je mij advies geven op welke wijze ik Dropbox kan verwijderen van mijn PC en weer opnieuw een account kan aanmaken voor Dropbox?

  Met vriendelijke groet,

  Jan van der Steen

  • Stefaan Lesage says:

   Een nieuwe account aanmaken zou ik pas als allerlaatste middel gebruiken, want dat wil immers zeggen dat je eventueel alle documenten die nu al op DrobBox hebt staan kwijt bent (indien je geen lokale backup hebt). Normaal gezien is het bij een nieuwe of tweede computer gewoon een kwestie van de DropBox client te installeren, in te loggen met uw gegevens, uw computer te linken en dan is alles terug zoals het hoort.

   Heb je al even geprobeerd of je met uw gegevens nog kan inloggen op de DropBox website zelf ? Krijg je een foutmelding van de DropBox Client ?

 14. Jan van der Steen says:

  Beste Stefaan,

  Op de een of andere wijze lukt het maar niet om Dropbox goed te laten functioneren. Ik heb inmiddels een externe backup van mijn informatie in Dropbox gemaakt.

  Op welke wijze kan ik de huidige Dropbox verwijderen?

  Met vriendelijke groet,

  Jan van der Steen

  • Stefaan Lesage says:

   Beste,

   Dat is allemaal heel moeilijk om te achterhalen zonder dat ik weet wat juist het probleem is … Misschien kan je volgende zaken controlleren :

   Heb je DropBox echt lopen op dit moment (check even in de menu balk van je mac of daar een dropbox icoon staat).
   Zo niet … start even manueel dropbox op
   Heb je het lopen … check dan even de instellingen. Via het menu op het wieletje klikken
   Ga naar de tab Account en check daar even de dropbox versie (bij mij v2.0.5)
   Daaronder moet uw account naam en login staan … check even of die correct is en check ook even of je met die login al gewoon kan inloggen op de dropbox site
   Unlink desnoods even uw computer en link hem opniew (https://www.dropbox.com/help/25/en)
   Check ook even onder Advanced of je daar niet iets hebt uitgevinkt bij Selective Sync (hierdoor worden de niet geselecteerde folders niet meer gesynced)

 15. Boudewijn Jansen says:

  Geachte,
  Zou u mij kunnen aangeven waar ik de nieuwste nederlands talige versie van Billings kan kopen ?

  Vr. groet,
  Boudewijn Jansen

 16. Anneke Bloemendaal says:

  Beste Stefaan,

  Kunt u mij misschien uitleggen waarom mijn facturen ineens met 3 decimalen achter de komma staan?
  Dit heb ik nooit gehad…
  Nergens kan ik vinden om dit aan te passen..
  Ik hoop op uw hulp, alvast heel erg bedankt!

  Met vriendelijke groet,
  Anneke Bloemendaal

  • Stefaan Lesage says:

   Dag Anneke,

   Heb je iets gewijzigd aan uw regionale settings of zo? Of misschien een update van bepaalde software? Ik vermoed dat het eerder daar mee te maken zal hebben. misschien andere land instellingen waardoor bedragen met meer cijfers na de komma worden weergegeven ?

 17. Anneke Bloemendaal says:

  Er is een update geweest op m’n computer naar OS-X. Zou dat het zijn?
  Weet je wel waar ik dit weer kan herstellen..?

  (bedankt trouwens voor je snelle reactie 😉

  • Stefaan Lesage says:

   Kijk eens bij System Preferences / Voorkeuren en dan Language & Input / Region en kijk eens welk formaat er gebruikt wordt voor getallen. Ik heb Belgium als region notatie. Ik vermoed dat er daar iets aangepast moet zijn bij de update. In mijn geval staan daar bij Numbers alle waarden in 2 cijfers na de komma.

 18. Anneke Bloemendaal says:

  /Users/deyogabloem/Desktop/Schermafbeelding 2013-11-05 om 10.41.12.png

  Dit zijn mijn voorkeuren die ik aan kan klikken, daar zit geef languages/input & region bij…?
  Ik hoop dat je de link kan openen..

 19. Jeroen says:

  Geachte,

  Betreffende het aanmaken van template facturen en vooral het gebruiken ervan. Het lukt me maar niet om de template die ik heb gemaakt te selecteren. Deze staat niet in de lijst met voorgedrukte templates. Versie 1.6.5 van Billings Pro.

  In u tutorial was deze direct in die lijst opgenomen, daar kan ik hem namelijk niet selecteren.

  Alvast bedankt voor informatie,

  Met vriendelijke groet,
  Jeroen B.

  • Stefaan Lesage says:

   Beste,

   Die tutorial dateert ondertussen al van een aantal jaren terug. Het zou kunnen zijn dat er iets gewijzigd is, maar ik heb in al die jaren niet echt nog temptaties toegevoegd. Ik zal het even uitproberen als er eens 5 minuten tijd is.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Looking for something?

Use the form below to search the site:

Still not finding what you're looking for? Drop a comment on a post or contact us so we can take care of it!

Visit our friends!

A few highly recommended friends...