Over Ons

Het idee voor deze podcast ontstond al in augustus vorig jaar, maar omwille van tijdsgebrek is het er eigenlijk nooit van gekomen. Al was er al die tijd wel een Test site opgesteld waar ik toch al de lay-out van de site wat kon opzetten. Het idee was eigenlijk simpel, en was een gevolg van opmerkingen van familieleden. Deze vonden mijn Mac en de bijbehorende software knap, maar hebben toch twijfels over wat ze er allemaal mee kunnen aanvangen.

Een mondelinge uitleg terwijl ze naast mij zitten te kijken is altijd mooi meegenomen, maar vaak gaat het toch iets te snel. Een Video tutorial daarentegen kan je bekijken wanneer je het wil, en op je eigen tempo. Later kan je ook nog altijd even terugblikken mocht je iets vergeten zijn.

De bedoeling van deze podcast is dus om een aantal video tutorials te voorzien voor de Vlaamse Macintosh gebruiker. Er zijn al veel video tutorials beschikbaar, maar deze zijn over het algemeen in het Engels. Deze podcast brengt dus video tutorials maar dan in het Nederlands ( of beter het Vlaams :-p ). De video tutorials kunnen een brede waaier van onderwerpen aanboren, gaande van iLife tutorials, OS X Tutorials, Mac Tools en Utilities, maar eventueel ook de iets professionelere software. Dus zowel voor de Switchers onder ons, de beginners als de al iets gevorderde Mac gebruikers.

Iedere aflevering heeft zo zijn eigen topic, en voor bepaalde toepassingen zullen er ook meerdere afleveringen gemaakt worden. Het doel is om de afleveringen niet langer te maken dan 30 minuten. Is er dus meer te zeggen over een bepaalde toepassing, dan zal de tutorial gesplitst worden over meerdere afleveringen.

Ondertussen is de PodCast al van start gegaan, en is de eerste aflevering ingeblikt. Echt professioneel is het voorlopig nog niet, maar ik ben er toch wel tevreden over. De beeldkwaliteit werd bewust iets lager gehouden zodat de podcast ook te bekijken valt op de iPod / iPhone. Er kan natuurlijk nog veel verbeterd worden, en ook voor mij zal het hier en daar wel nog een leerproces vergen.

Ik heb me voorgenomen om toch minstens één keer per maand een gratis video tutorial uit te brengen die af te spelen is op uw iPod / iPhone, en natuurlijk op uw Mac of zelfs op een PC. Als er genoeg interesse is, en ik kan uit de kosten komen, dan kunnen we dat eventueel opvoeren.

Deze video podcast is perfect voor diegene die iets op visuele basis sneller onder de knie krijgen, of voor zij die de handleiding in de kast leggen, maar toch eens willen zien wat een bepaalde toepassing te bieden heeft.

Ik hoop dat de PodCast goed ontvangen wordt, en dat jullie er iets uit kunnen leren. Als jullie opmerkingen of suggesties hebben, aarzel dan niet om mij even te contacteren of post ze hier op de blog maar als commentaar. Willen jullie graag een tutorial over software pakket X of Y ? Laat het dan ook even weten.

Met vriendelijke groeten,

Stefaan

6 Responses to Over Ons

 1. Aad says:

  Hallo Stefaan, Ik zie dat je je flink verdiept hebt in Billings van Marketcircle. Mede met behulp van jouw tutorial heb ik een mooi template gemaakt. Waarvoor dank! Waar ik nu tegen aan loop is iets heel praktisch, nl. het beheer van het klantenbestand. Ik wil mijn contacten in Billings inrichten op bedrijfsnaam, dan in het 2de veld de contactpersoon binnen die organisatie. Bovendien wil ik toevoegingen als ‘de heer’ (ipv alleen voornaam). Zoals ik het nu begrijp kan dit wel, maar het lijkt erop dat dit dan wordt gesyncd met adresboek, en vervolgens met mijn Iphone. Mijn Iphone wordt vervolgens een puinhoop.
  Dit lijkt me zo iets elementairs. Hier moet toch een oplossing voor zijn (anders dan dubbele kaarten maken…)? Hoe doe jij dit, ik begrijp immers dat jij ook met Billings werkt?
  Alvast dank voor je antwoord. Gr. Aad.

  • Stefaan Lesage says:

   Zou je die zaken niet kunnen oplossen met de Custom Fields op het niveau van de klant ? Ik heb dat bv gebruikt om daar het BTW Nummer van de klant in te voeren en inderdaad een ‘Ter Attentie van’ als er een contact persoon in een van die velden ingevuld werd.

 2. Goedemorgen Stefaan, per toeval kwam ik op je podcast pagina terecht van de report engine voor Billings en Daylite. Zeer heldere uitleg, hartelijk dank voor je inspanning.
  Werk je ook met Daylite ? Ik wil met Billings Pro gaan werken, gekoppeld aan Daylite 4 (Billings zou prima zijn maar is niet gekoppeld aan DL4). Ik wil aan de hand van jouw podcast twee simpele factuur layouts omzetten (nu in excel) naar de report engine. Met jouw uitleg moet me dat in zo’n 6 uur wel lukken. voor jou is dat een routineklus van misschien een half uur. Als jij dat voor derden doet, wat vraag je er dan voor ?

  met vr. groet,

  Willem Linders

  Geldrop (Eindhoven, Nl.)
  +31 40 2554182 / +31 653 180736

  • Stefaan Lesage says:

   Beste,

   Zelf gebruik ik geen Daylite, maar enkel en alleen Billings Pro. Ik heb in het verleden reeds voor een aantal mensen hun facturen omgezet naar een Billings Template, maar telkens bleek dat toch net niet zo snel te lopen als men zou verwachten 🙂 Heel vaak heeft het vooral iets te maken met layout en of lettertypes en zo. Het eerste resultaat heb ik meestal op een paar uurtjes af, maar dan komen de vragen voor de fine tuning en daar stop je nogal wat tijd in hoor.

 3. Willem Linders says:

  Hartelijk dank Stefaan, ik ga het eerst eens zelf proberen. Dat is volgens mij ook je advies.

  Een goed weekend,

  Willem

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Looking for something?

Use the form below to search the site:

Still not finding what you're looking for? Drop a comment on a post or contact us so we can take care of it!

Visit our friends!

A few highly recommended friends...