Usain Bolt kwam persoonlijk de nieuwe Combat+ Series headphones van Soul voor stellen

On September 4, 2013, in Andere Hardware, Hardware, Soul Electronics, by Stefaan Lesage

Ja … het is de tijd van de Pers events … met IFA in het vooruitzicht is dat normaal. Maar niet iedereen kan uitpakken met een naam als Usain Bolt en dat deden de mensen van Hama Agami wel tijdens een pers voorstelling van de nieuwe Combat Series+ headphones van Soul Electronics

Power, Clarity, Comfort ... Soul Electronics

Power, Clarity, Comfort … Soul Electronics

Op het laatste nippertje kreeg ik via de mensen van Lookit de vraag of ik voor hen niet een pers event wou bijwonen van Soul. Toen ik op de uitnodiging zag dat Usain Bolt in hoogst eigen persoon naar het hoofdkantoor van Hama in Wetteren zou komen heb ik er alles aan gedaan om mij nog vrij te maken. Tenslotte maak je dat ook niet alle dagen mee …

Toch nog snel even opgezocht wat Soul Electronics te bieden heeft … hoofdtelefoons dus … en ja Usain Bolt is zo een beetje hun icoon. In mijn eeuwige zoektocht naar een koptelefoon die een goed geluid voortbrengt en die tijdens het lopen toch mooi blijft zitten, ging mijn aandacht al snel naar de Run Free serie.

Combat + Series

Op de pers conferentie werd vooral de nieuwe Combat + Series voorgesteld. De koptelefoon heeft een licht aangepast design mee gekregen. Zo is er in het bovenste deel nu een opening voorzien. Die zou ervoor moeten zorgen dat er een betere luchtcirculatie is, wat goed van pas komt tijdens het sporten natuurlijk. Oh … ook even meegeven dat het materiaal dat gebruikt wordt bij de Combat + series bestand is tegen zweet … nu ja, het had jammer geweest mocht dat niet het geval zijn.

SL300 Headphones

SL300 Headphones

In het verleden heb ik al vaak een koptelefoon weg kunnen gooien omdat de kabel die naar de koptelefoon gaat verwrongen is en er kabeltjes loskomen. Meestal mijn eigen schuld natuurlijk want bij het opbergen draai ik meestal die kabel rond de koptelefoon. Bij de soul Combat+ series (net zoals bij een aantal andere merken) hebben ze ervoor gezorgd dat je het kabeltje volledig kan loskoppelen van de koptelefoon zelf, waardoor alles handiger op te bergen is, en mijn probleem verholpen blijkt.

Als laatste toch even meegeven dat de pads van de koptelefoon over de oren komen te zitten waardoor je automatisch al een deel van het rand geluid uitfiltert. Ik heb even een model op mijn hoofd gezet en ze zaten best comfortabel. De pads zelfs kan je ook van de koptelefoon verwijderen om ze zo te reinigen. Natuurlijk kan je ze achteraf even eenvoudig weer op de koptelefoon plaatsen.

Een aantal van de Headphones van Soul stonden ook uitgesteld en kon je snel even testen. Ik was best tevreden met wat ik hoorde en het gevoel dat de koptelefoons gaven op mijn hoofd, maar om echt een objectief oordeel te geven had ik toch iets te weinig tijd. Tot mijn grote spijt stond het Run Free model niet volledig opgesteld (geen oorklepjes en geen muziek bij de test opstelling) en kon ik dat niet uitproberen. Hopelijk kan daar nog verandering in komen.

Licentiesamenwerking met Rode Duivels

Soul

Soul “Red Devils” Headphone

Het tweede nieuwtje was dat Hama-Agami een samenwerking heeft afgesloten met de Belgische voetbalbond voor het lanceren van een volledig assortiment van “Rode Duivels” branded producten. Om mee te starten krijgt onze nationale trots een gloednieuwe Soul “Red Devil” Headphone. Of ze er tijdens de komende wedstrijd tegen Schotland mee op het veld zullen komen … dat heb ik niet echt kunnen vernemen … ik hoop alvast dat ze hem op zijn minst af zetten tijdens de match zelf natuurlijk. Ik mocht de Soul “Red Devil” Headphone even op zetten en bekijken … het resultaat mag er zijn vind ik. De Soul “Red Devil” Headphone zou uiteindelijk voor iedereen te koop worden aangeboden via tal van Belgische retail stores en natuurlijk ook via de web shop van de Rode Duivels zelf.

Naast de Soul “Red Devil” Headphone komen er in de komende maanden ook nog een aantal andere producten op de markt. Er is onder andere spraken van muismatjes, USB Sticks, tasjes, Smartphone- en Tablet covers, …

Hoe zit dat nu met Usain Bolt?

De snelste man ter wereld liet heel even op zich wachten, maar wat een entree … Ik had de indruk dat hij nog lichtjes vermoed was, maar hij kwam toch met enige trots de Soul producten voorstellen. Achteraf hadden nam hij nog even de tijd voor een aantal foto’s, maar het was zo druk dat ik er onmogelijk bij kon geraken. Een aantal gelukkigen hadden blijkbaar wel een one on one gesprek met hem … ik helaas niet … zelfs geen foto …

Maar toch … ik had vorig jaar op de Olympische Spelen in Londen twee Olympische shirts gekocht in het Belgian House en had er eentje mee genomen in de hoop om daar een handtekening op te kunnen krijgen. Ook dat leek in eerste instantie niet te lukken. Tot ik het even aan een vriendelijke mevrouw (toen had ik zelfs nog geen idee wie ze was) even vroeg of ze dat eventueel niet voor mij kon vragen tussen twee one on one sessies. “Ik zal mijn best doen was haar antwoord”

Na het pers event stond ik nog even te praten met collega’s. Ook even een babbeltje gedaan met Marathon Man – Stefaan Engels … Morgen stelt hij blijkbaar zijn nieuw project voor en hij vroeg of ik er kon geraken … jammergenoeg heb ik reeds een andere afspraak. Enfin … nog even wachten … en plots komt de vriendelijke mevrouw van Hama terug bij ons … met mijn Shirt … en een glimlach … “Gelukt” zei ze vrolijk, en mijn dag / week was plots goed 🙂

Belgian Olympic London2012 shirt signed by Usain Bolt

Belgian Olympic London2012 shirt signed by Usain Bolt

Het aanbod van Hama

We stellen ons even aan elkaar voor en blijkt dat ik mevrouw Carmen Franzen voor mij had staan, Marketing Coordinator van Hama Agami. Na een korte babbel stelde ze een collega en mij voor om even een kijkje te nemen in hun showroom. Ik kende Hama reeds vanuit de fotografie wereld, maar plots zag ik hun volledige aanbod en dat had ik eigenlijk niet verwacht. Van memory kaartjes tot muismatjes, headsets tot headphones, hoesjes voor smartphones en tablets, accessoires voor Mac en PC, maar ook voor Android en iOS en natuurlijk ook de nodige bekabeling, stekkers, kabeltjes en tasjes om alles mooi in weg te stoppen.

Snel nog even langs de EGO Action camera’s en APEX HD+ Camera goggles tot we tot mijn grote verbazing stil stonden voor de Lensbaby collectie. Ik kan je verzekeren … het was even watertanden. Ik had al veel gehoord over Lensbaby en over de creatieve effecten die je met hun producten kan bekomen als fotograaf, maar ik had totaal geen idee dat Hama dat hier bij ons verdeelde.

Enfin … ik heb het volledige gamma van producten van Hama kunnen bekijken en ik was onder de indruk. Vlug nog even contact gegevens uitwisselen en mevrouw Franzen nog eens dik bedanken voor het gesigneerd shirt en ik kon met een brede smile op mijn gezicht naar huis vertrekken.

Bedankt Hama Agami, bedankt Usain Bolt en nog maar eens een dikke dankuwel aan mevrouw Carmen Franzen … #respect

Foto’s

Zoals altijd heb ik een aantal foto’s genomen en deze op mijn Flickr account gezet. Een aantal voorbeelden vind je hier al en wil je de rest ook zien dan kan je gerust even doorklikken …

Een aantal foto’s genomen op het pers event bij Hama Agami waar Usain Bolt persoonlijk het nieuwe gamma van Soul Electronics koptelefoons kwam voorstellen.

Tagged with:  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Looking for something?

Use the form below to search the site:

Still not finding what you're looking for? Drop a comment on a post or contact us so we can take care of it!

Visit our friends!

A few highly recommended friends...