Zeg eens dag tegen de nieuwe bank : Hello bank!

On May 16, 2013, in Algemeen, Andere, Informatie, technologie, Verslag, by Stefaan Lesage

Consumenten veranderen, we worden mobieler, gebruiken meer en meer onze smartphone en tablets … dus waarom ook niet voor bankzaken dachten ze bij BNP Paribas Fortis, en dus lanceren ze vandaag de eerste 100% mobiele en digitale bank : Hello bank!

De techies onder ons weten het al langer … ons leven is veranderd … Steeds meer en meer mensen zijn de dag van vandaag in het bezit van een smartphone, en dat tablet is niet meer weg te denken uit vele gezinnen. Naast het shoppen in een fysieke winkel om de hoek kopen we ook steeds vaker via het internet zaken die uit een andere hoek van onze aardbol komen. Waar vroeger de tonen van het internet door een handvol telefoonaansluitingen via de modem onze computer binnen kwamen heeft vandaag de dag bijna iedereen wel ergens een vlotte internet verbinding, velen onder ons zelfs volledig mobiel. De wereld evolueert, en de technologie is niet meer te stoppen … jammergenoeg hebben we echter vaak de indruk dat bepaalde zaken blijven hangen … de manier waarop we bankieren is daar duidelijk een mooi voorbeeld van.

Hello bank!

Hello bank!

Klanten willen niet alleen meer tussen 9 en 5 op hun wenken bediend worden in een filiaal. Een overschrijving verrichten via de computer was al een hele stap vooruit, maar nog steeds niet mobiel genoeg. Stel u voor dat je gewoon op de tablet via een app uw overschrijving kon uitvoeren … zou dat niet mooi zijn ?

Wel … op die trend en behoefte spelen de mensen van BNP Paribas Fortis gretig in. Met Hello bank! lanceren ze niet alleen een merk en nieuwe naam in de banksector maar ook een nieuwe manier van bankieren. Hello bank! staat immers voor 100% mobiel bankieren via een app op de smartphone of tablet.

Om klant te worden volstaat het om een aantal eenvoudige stappen uit te voeren. Eerst en vooral moet je natuurlijk de app downloaden op je iOS of Android toestel (Windows Phone of Blackerry versies zijn er voorlopig nog niet). Even de nodige gegevens invoeren en de eerste stap is reeds voltooid. Een tijdje later ontvang je thuis de Hello bank!-doos met daarin een kaartlezer, meer info en wat officiële papieren ter ondertekening. Dat getekende papieren stuur je op en binnen een paar dagen ontvang je een bankkaart en pincode waarmee je de app kan activeren en kan starten. (voor bestaande klanten zou het nog eenvoudiger zijn).

Peter Vandekerckhove opent de Pers conferentie

Peter Vandekerckhove opent de Pers conferentie

In een tijd waarin mijn TV via gezichtsherkenning weet wie ik ben, er op allerhande devices scanning van vingerafdrukken of een iris scan mogelijk is, of zelfs een tijd waarin een eID bestaat vind ik het wel nog altijd raar dat je een kopie van je identiteitskaart moet opsturen om klant te kunnen worden. Dat gaat er bij mij voorlopig nog niet in, maar ik vermoed dat hier wel een wettelijke / juridische reden voor is. En toch snap ik niet waarom je met de kaartlezer niet je eID gegevens zou kunnen doorsturen ter validatie … maar kom …

Via de app kan je alle dagelijkse bankzaken regelen. Zo kan je op een eenvoudige manier je saldo bekijken, een betaling of overschrijving verrichten en nog veel meer. Heb je vragen, opmerkingen of problemen … dan staat het Hello Team voor u klaar van maandag tot vrijdag tussen 7 en 22 uur en op zaterdag van 9 tot 17 uur. Ja, je leest het goed … ook na en voor kantooruren staat het team ter beschikking. Meer nog … niet alleen via telefoon, maar ook via de traditionele social media kanalen en email!

Hoe het in de praktijk werkt is nog moeilijk te zeggen. Wel staat vast de je de traditionele kaartlezer niet constant moet op zak hebben. De kaartlezer wordt immers gebruikt om initieeel de applicatie te valideren en bij transacties die een bepaald risico inhouden. Zo zal je naar alle waarschijnlijkheid de kaartlezer nodig hebben waneer je geld wil overschrijven op een rekeningnummer dat je nog nooit hebt gebruikt. Maar eens die validatie ook werd uitgevoerd zou je de kaartlezer nog weinig nodig hebben. Zo werd het ons uitgelegd, maar tegelijkertijd zagen we in een filmpje de juffrouw op het terras toch haar kaartlezer boven halen.

De Hello bank! app op de iPad ziet er slick uit ...

De Hello bank! app op de iPad ziet er slick uit …

Opmerkelijk is ook dat de app echt wel uw bank is, en de bank dus ook uw app. Er is dus geen desktop versie of zelfs geen web versie beschikbaar van Hello bank! Heb je dus geen smartphone of tablet (iOS of Android) dan is Hello bank! niets voor u. Wat mij ook een beetje deed schrikken was dat je als Hello bank! klant niet terecht kan aan een loket in een traditioneel filiaal om de hoek. Geld afhalen aan het loket zou dus niet de bedoeling zijn, maar geld afhalen via bankautomaten is hier de oplossing voor.

Kort samengevat is Hello bank! niet alleen een nieuwe Europese, 100% digitale en mobiele bank maar tevens ook een nieuw merk met nieuwe mogelijkheden en een nieuwe manier van bankieren. De Hello bank! app staat ondertussen al online in de iOS App Store Hello bank! en in de Google Play store en wat ik ervan heb gezien zag er best mooi uit, maar om nu echt een rekening te openen bij een andere bank enkel en alleen om Hello bank! uit te testen … dat weet ik nog zo niet.

Voor de geïnteresseerden nog wat extra kiekjes die je natuurlijk ook via Flickr kan bekijken.

Hello bank!Peter Vandekerckhove opent de Pers conferentiePeter Vandekerckhove opent de Pers conferentieClo Willaerts als moderatorGunter Uytterhoeven geeft ons wat meer uitleg over het waarom van Hello bank!Hello bank!
Michael Anseeuw vertelt meer over de app.Gratis is nog een sleutelwoord van Hello bank!Contact opnemen met het Hello team via de Hello bank! appDe Hello bank! app op de iPad ziet er slick uit ...De Hello bank! app op de iPad ziet er slick uit ...Hello bank! Q&A

Hello bank!, a set on Flickr.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Looking for something?

Use the form below to search the site:

Still not finding what you're looking for? Drop a comment on a post or contact us so we can take care of it!

Visit our friends!

A few highly recommended friends...