Nokia introduceert 2 nieuwe Mid-Range Lumia toestellen in België

On May 7, 2013, in Algemeen, Andere Hardware, Hardware, Informatie, Nokia, by Stefaan Lesage

Vandaag werden de verzamelde pers en bloggers op een pers conferentie van Nokia voor de lancering van de Lumia 520 en Lumia 720 in België. Ik ging een kijkje nemen, nam wat foto’s en goot alles in een klein verslag.

Op het vlak van Smartphones zijn er twee grote kampen. Enerzijds de iOS toestellen van Apple, anderzijds de Android toestellen van Samsung, HTC, Acer en anderen. Eens je daar een keuze hebt gemaakt kan je nog kiezen tussen een duur toestel of een goedkoop toestel. Maar daar tussenin zit nog een leegte … een leegte voor kwalitatieve maar budget vriendelijke smartphones.

Je Nokia Lumia in het kleur van je accessoires

Je Nokia Lumia in het kleur van je accessoires

In dat markt segment brengt Nokia twee nieuwe toestellen op de markt in België. Enerzijds is er de Nokia Lumia 520 een krachtige instap all-rounder en anderzijds de Nokia Lumia 720 een ideale mix tussen kwaliteit en prijs. Net zoals het Nokia Lumia 800 toestel van een tijdje terug, zijn de Lumia 520 en Lumia 720 toestellen met het Windows Phone operating systeem. Ondertussen is Windows Phone al wat volwassener geworden en Windows Phone 8 is dan ook een heel intuïtief besturingssysteem geworden.

Nokia Lumia 520

Vandaag de dag kan je een goedkope smartphone kopen, maar meestal zit je dan met een kwalitatief minder toestel … of erger nog een toestel met een eeuwenoud besturingssysteem dat je nooit meer up to date kan brengen.

Nokia laat met de Lumia 520 zien dat het wel degelijk anders kan. Met een 5 mega pixel camera ben je in staat om mooie foto’s te nemen, en met een aantal apps kan je ook de foto’s voorzien van de nodige effecten, filters en veel meer. Het toestel beschikt standaard over een geheugen van 8 GB dat door middel van een micro SD kaart uit te breiden is tot 64 GB.

Een back cover in een ander kleurtje ? Het kan!

Een back cover in een ander kleurtje ? Het kan!

Daarnaast krijgen gebruikers 7 GB gratis opslagruimte via SkyDrive, the cloud oplossing van Microsoft. Het toestel komt met Microsoft Office (Outlook, Word, Excel en Powerpoint).

Naast de standaard functionaliteit van Windows Phone 8 komt de Lumia 520 net zoals zijn grotere broertjes met gratis kaarten en navigatie van Nokia HERE. Meer nog … de navigatie mogelijkheden van HERE Drive zorgen er zelfs voor dat je ook offline (zonder internet) uw kaarten en navigatie kan gebruiken. Dat moet ik beslist eens uitproberen.

De Nokia Lumia 520 komt eind mei uit in 4 kleuren (zwart, wit, geel of rood) en kreeg een adviesprijs van 179 euro mee. Tot eind september zal het ook nog mogelijk zijn om na de aankoop via www.nokiapromotion.be/freecover gratis een verwisselbare cover aan te vragen.

Voor gebruikers die nog niet gebonden zijn aan iOS of aan Android lijkt de Nokia Lumia 520 op papier alvast een zeer interessant toestel aan een wel heel schappelijke prijs.

Nokia Lumia 720

Voor de gebruikers die net iets meer willen is er natuurlijk de Nokia Lumia 720. Qua specs komt het toestel grotendeels overeen met de 520 al zijn er toch wel een aantal verschillen die de meer techy gebruikers zullen appreciëren.

De Lumia 720 werd kort samengevat als “Chic, social, smooth curves”, en dat klopt ook wel. Het toestel heeft afgeronde vormen en komt met een 4.3 inch scherm (t.o.v. de 4 inch bij de Lumia 520). De camera van de Lumia 720 is een 6.7 megapixel camera met Carl Zeiss lens technologie met auto focus en ene diafragma van f1.9 … wat best wel indrukwekkend is voor een telefoon. Het grote diafragma zou er immers voor moeten zorgen dat je betere foto’s kan nemen in minder optimale lichtomstandigheden … iets waar ik wel benieuwd naar ben.

De Charging Cover plate zit in het rode kussentje

De Charging Cover plate zit in het rode kussentje

De Lumia 720 komt in tegenstelling tot de Lumia 520 ook met een front facing camera en Near Field communication. Qua opslagcapaciteit zitten de Lumia 520 en de Lumia 720 op hetzelfde nivea, en ook de Lumia 720 komt met gratis HERE kaarten en HERE drive.

Bij de Nokia Lumia 720 kan je nog een handige Wireless Charging Cover kopen. Op die manier kan je via een Nokia Wireless Charging Plate dan de telefoon opladen zonder dat je er expliciet een kabeltje moet aanhangen … ook leuk meegenomen. Het werkt ook perfect samen met het JBL PowerUp Wireless Charging Speaker systeem.

Het toestel zou al midden mei op de markt komen in België in dezelfde kleuren als de Lumia 520. De richtprijs voor de Nokia Lumia 720 zou 349 euro bedragen.

Nokia zet met hun Lumia 520 en Lumia 720 dus stevig in op de Mid-Range toestellen … toestellen die betaalbaar zijn en toch stijlvol, efficient en vooral ook intuïtief zijn. Tenslotte zou die Mid-Ragne goed zijn voor 1/3 van de Belgische smartphone markt. Geen wonder dus dat Nokia dat marktsegment probeert te veroveren …

Of de toestellen ook voldoen aan de eisen van een meer veeleisender gebruiker … dat hoop ik jullie binnenkort te vertellen na een poosje met de Lumia 720 te hebben gespeeld 🙂

Ondertussen kan je misschien al even watertanden op de foto’s die ik nam tijdens het pers event …
Switch To Lumia, a set on Flickr.

Tagged with:  

One Response to Nokia introduceert 2 nieuwe Mid-Range Lumia toestellen in België

  1. […] is naar de voorstelling geweest van de Nokia Lumia 520 en 720, de nieuwe mid-range toestellen met Windows Phone […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Looking for something?

Use the form below to search the site:

Still not finding what you're looking for? Drop a comment on a post or contact us so we can take care of it!

Visit our friends!

A few highly recommended friends...