Samsung stelt zijn product gamma voor op het Samsung European Forum in Monaco

On February 6, 2013, in Andere Hardware, Hardware, Samsung, by Stefaan Lesage

Na CES stelt Samsung jaarlijks ook zijn producten voor aan de Europese pers. Dit jaar was geen uitzondering en het Samsung European Forum vond deze keer plaats in Monaco. Samen met een aantal Belgische journalisten mocht ik mee en dit is dan mijn kort verslag.

Na CES in de Verenigde Staten organiseert Samsung naar jaarlijkse gewoonte hun Samsung European Forum. Daar wordt het Europese gamma van hun producten voorgesteld aan het Europese publiek en de pers. Alles was opnieuw live te volgen via Twitter onder de hastag #SamsungForum, en hier kan je nog even mijn persoonlijke samenvatting nalezen.

De Samsung UHD TV

Samsung Ultra High Definition TF

Samsung Ultra High Definition TF

Het eerste nieuwe product dat werd voorgesteld aan de Europese markt is de Samsung Ultra High Definition TV, of wat Samsing de UHD TV heet. De nieuwe 85S9 is daar een eerste versie van en biedt 4K beeld in een minimalistisch design.

Zelf heb ik in onze Tech45 Podcast al vaker laten vallen dat ik meer zie in een 4K tv dan in de 3D tv. Het beeld dat je daarop krijgt is levensecht en super gedetailleerd. de Samsung UHD TV beschikt ook over de mogelijkheid om een zogenaamde upscaling uit te voeren. Hiermee bedoelen ze dat er vertrokken wordt van een HD beeld en via computer software worden dan bijkomende pixels berekend om zo tot een 4K beeld te komen. Tenslotte heeft een 4K beeld bijna 4 keer zoveel pixels of beeldpunten dan de HD die wij nu kennen. En om die extra details en beeldpunten op uw scherm te toveren is de nodige rekenracht nodig.

Wij kregen er een 85” versie te zien, maar eind 2013 zou er ook een 110” versie van de Ultra High Definition TV zijn. Echt super beeldkwaleit … maar toch nog altijd met een enorm prijskaartje. De 85 inch versie zou ergens in april beschikbaar zijn voor een kleine 40.000 €. Ik vrees dat ik nog even bij mijn HD Ready TV zal blijven steken.

Samsung SmartTV Evolution en Smart Recommendation

Samsung Smart TV with Smart Recommendation

Samsung Smart TV with Smart Recommendation

In mijn verslag van het European Forum 2012 had ik het nog over de Smart Evolution in de nieuwe Samsung TV’s. Vergelijk het een beetje met de oude Expansion slots in computers waar je dan een cartridge kon instoppen om zo uw computer te voorzien van extra mogelijkheden.

Wel, met se Smart Evolution van Samsung is dat net hetzelfde. Zo kan je uw bestaande Samsung Smart TV uitbreiden waneer deze voorzien is van de Smart Evolution technologie. Op het vlak van Smart TV heeft Samsung nu een nieuwe feature voorzien die ze Smart Recommendation noemen. Aan de hand van uw persoonlijk kijkpatroon en de meta data uit de bekeken programma’s kan Samsung uw kijgedrag analyseren en op basis daarvan suggesties geven waneer je daarom vraagt.

Stel, ik kijk graag naar natuur documentaires en Science Fiction films & series. Op een avond weet ik niet onmiddellijk waar ik naar kan kijken en ik vraag de Samsung Smart TV een suggestie te maken. Het systeem zal dan de aangeboden content van uw decoder bekijken om te zien of er binnenkort geen programma start dat binnen mijn kijkpatroon valt en zo de nodige suggesties maken. Het werkt blijkbaar niet alleen op basis van de inhoud die via uw Telenet decoder binnekomt, maar ook content die eventueel reeds op een NAS hebt staan en nog veel meer.

Van hieruit kan je dan het systeem duidelijk maken welke suggestie je zal bekijken of zelfs om een voorgeteld programma op te nemen.

Voor zij die deze functionaliteit nog niet hebben op hun Samsung Smart TV bestaat er nu dus de mogelijkheid om door middel van die Smart Evolution technologie uw TV uit te breiden met de Smart Recommendation features.

Ook in het segment van de digitale fotografie staat Samsung niet stil

Samsung heeft onderzoek laten uitvoeren en blijkbaar zijn de meest gevraagde features voor een fototoestel de mogelijkheden om snel wat filters op uw foto’s los te laten en ook op een eenvoudige manier alle foto’s te delen op allerhande sociale media websites. En dat zijn allemaal features die verbeterd werden op de bestaande Samsung toestellen en ook op de Samsung Galaxy Camera.

De Samsung NX300

The Samsung NX 300 with tillable 84mm (3.31”) AMOLED screen

The Samsung NX 300 with tillable 84mm (3.31”) AMOLED screen

Naast de verbeteringen op bestaande toestellen kregen we ook meer informatie over de nieuwe NX300. De MX300 wordt het nieuwe top model binnen het Compact System Camera assortiment van Samsung. Het toestel is voorzien van een 20.3 megapixel APS-C sensor wat garant staat voor scherpe foto’s in alle lichtomstandigheden.

Wat ik vooral leuk vond aan het toestel is dat het 84mm AMOLED scherm kon gekanteld worden zodat je onder allerhande hoeken kon zien wat je fotografeert. Gedaan met plat op de buik te gaan liggen of ergens in een lantaarnpaal te klimmen.

Samen met de Samsung Smart Camera app op je smartphone wordt het nu een fluitje van een cent om uw foto’s te delen op de verschillende social media websites. Daarnaast kan je met de wifi connectiviteit de foto’s ook onmiddellijk delen met vrienden en familie of gewoon op uw Samsung Smart TV weergeven.

Voor zij die dan weer interesse hebben in 3D fotografie of video bracht Samsun ook de nieuwe 45mm 2D/3D lens op de markt. Mij zegt het niet zo veel, maar ik weet dat er mensen zijn die echt wel into 3D zijn.

De Samsung Ultrabooks en Chromebooks

Over de PC markt en de samsung Ultrabooks kan je ondertussen ook het verslag lezen van de collega’s van Datanews. Samsung breidt dus zijn gamma uit in de Series 7 reeks die nu ook Ultrabook allures krijgt.

De Samsung Series 7 Chronos

Eerst en vooral is er de Series 7 Chronos een professionele en performante laptop die naar het schijnt 150% sneller zou zijn dan laptops van de concurrentie met gelijkaardige specs. Het scherm van de laptop is een touch display dat reageert op aanrakingen van 10 vingers en dus volledig multi touch is. Voorzien van een intel quad-core processor (2.40 GHz, 6 MB L3 Cache), een maximum van 16GB ram en een grafische kaart met 2GB ram is het toestel perfect in staat om Full HD content over uw scherm te laten vliegen.

De Samsung Series 7 Ultra

De Samsung Series 7 Ultra in een rood / roze tintje …

De Samsung Series 7 Ultra in een rood / roze tintje …

De Series 7 Ultra is de eerste Ultrabook uit de reeks van de Series 7 familie, en biedt dus perforatie in een ultra lichte aluminium body. De Series 7 Ultra wordt op de markt gezet als de ultieme ultrabook voor al de multimedia liefhebbers. Hij komt dus ook met een Full HD scherm en JBL geoptimaliseerde luidsprekers.

Met een batterij duur van om en bij de acht uur en een opstrattijd van rond de 6 seconden zou dit dus wel eens de favoriete ultrabook kunnen worden voor de Windows gebruikers onder ons.

Ooh … en ik was nog vergeten melden dat hij ook in een rood / roze tint op de markt komt … voor de liefhebbers …

De Samsung Chromebook

De Samsung Chromebook

De Samsung Chromebook

Blijkt dat Samsung al een tijdje een Chromebook in hun gamma heeft zitten, maar die was tot heden nog niet beschikbaar op de Belgische markt. Een Chromebook is een laptop die voorzien is van het Google Chrome Operating System.

De bedoeling van Chrome OS is dat alles eigenlijk gebaseerd is op Cloud Computing. Met andere woorden … alle applicaties zijn web applicaties die grotendeels op het web draaien. Deze manier van werken is bijzonder interessant voor onder andere scholen. Het zorgt er immers voor dat je lokaal op de computers niet zoveel hoeft te installeren en ook minder vatbaar bent voor computer virussen.

Laat de educatieve markt nu net het doelpubliek zijn van Samsung met hun Chromebook. De bedoeling is dat de instap versie van de Chromebook bij ons op de markt komt voor minder dan 300 € wat het nog interessanter maakt voor scholen. Voor wat betreft een datum waarop de toestellen bij ons beschikbaar zullen zijn kregen we enkel een “soonish” als antwoord.

Home Applicances

Samsung Eco Bubble Washer, de eerste slimme wasmachine die je van overal kan bedienen met de smartphone

Samsung Eco Bubble Washer, de eerste slimme wasmachine die je van overal kan bedienen met de smartphone

Wanneer ik de naam Samsung hoor vallen dan denk ik niet onmiddellijk aan huishoudtoestellen, maar ook op dat vlak blijkt Samsung niet stil te zitten. Op het Forum kregen we zo een wasmachine te zien die je vanaf je Smartphone kan bedienen.

Zo kan je via de Smartphone dan een bericht krijgen waneer de wascyclus werd voltooid en de was dus klaar is om op te hangen. Via de app kan je ook het wasmachine pauzeren opnieuw starten … ook al ben je zelfs niet thuis !

Een andere mooie feature is dat de app u ook duidelijk laat weten waneer er een probleem is. Je hoeft dus niet langer foutcodes op te zoeken in een handleiding die je waarschijnlijk ergens in een doos op zolder hebt zitten.

DA-F60 Wireless Portable Speaker

DA-F60 Wireless Portable Speaker

En nog veel meer

Er was natuurlijk nog veel meer te zien dan enkel die producten die ik hier even aanhaal … Te veel eigenlijk om in een korte blogpost te gieten. Zo was er ook de DA-F60 een wireless bluetooth speaker met NFC functionaliteit, een grote 4 deurs koelkast, een compleet nieuwe Touch monitor, ovens, stofzuigers en nog veel meer.

Voor de geinteresseerden heb ik nog een serie foto’s naar mijn Flickr account gestuurd en die kan je zoals gewoonlijk bekijken via de Samsung European Forum 2013 Flickr Set.

The Samsung NX 300 with tillable 84mm (3.31”) AMOLED screenDe Samsung Series 7 Ultra in een rood / roze tintje …De Samsung ChromebookSamsung Smart TV with Smart RecommendationSamsung Eco Bubble WasherDA-F60 Wireless Portable Speaker
Samsung Forum 2013 at Grimaldi ForumSamsung Bubbles outside the ForumReception at Samsung ForumView from outside the Samsung ForumA world of TabletsA world of Tablets
Samsung BubblesEntrance of the Samsung BubblesInside Grimaldi ForumGetting ready for the Press ConferenceGetting ready for the Press Conference
Seokpil Kim on StageThe Samsung Ultra High Definition TVSamsung Smart TV with Smart RecommendationThe new Samsung Smart Touch remote controlSamsung Wireless Premion Air Track

Samsung European Forum 2013, a set on Flickr.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Looking for something?

Use the form below to search the site:

Still not finding what you're looking for? Drop a comment on a post or contact us so we can take care of it!

Visit our friends!

A few highly recommended friends...