Touch is de toekomst en Logitech heeft dat begrepen

On October 19, 2012, in Andere Hardware, Hardware, Logitech, by Stefaan Lesage

Logitech nodigde donderdag pers en bloggers uit om het te hebben over hun nieuwe producten. Het centraal thema was Touch.

Donderdag was het weer een drukke dag voor Logitech en de mensen han Hill+Knowlton Strategies, ze hadden immers de gezamelijke pers en bloggers uitgenodigd om hun productgamma voor te stellen. De rode draad in het verhaal was Touch, en dat niet alleen voor de iPad, maar ook voor Windows 8 !

Om alle producten in detail te bespreken zou ik wel een tiental posts nodig hebben en tegen dat alles uitgeschreven is … zijn er al nieuwe Logitech producten op de markt, dus beperk ik mij hier even tot die zaken die mij bijgebleven zijn.

Tablets en Tablet computers

Ondertussen zijn er al een groot aantal studies geweest over het gebruik van tablets, en over waar mensen ze gebruiken en wat ze ermee doen. Tablet gebruikers gebruiken het toestel vooral in de huiskamer, onderweg maar opvallend ook in bed en steeds vaker op het werk.

Blijkbaar gebruiken we de tablet vooral voor het betere Surf en Mail werk, spelletjes en het bekijken en delen van foto’s. Er is ook een sterke toenamen in het bekijken van video’s, lezen van tijdschriften, gebruik van kaarten en navigatie en het lezen van werk gerelateerde documenten op de tablet.

Ultrathin Keyboard Cover for iPad

Ultrathin Keyboard Cover for iPad

Het grootste aandeel van de tablet markt wordt voorlopig ingenomen door de iPad, maar de android toestellen en later ook de Windows 8 tablets mogen we ook niet vergeten. Logitech heeft dat goed begrepen en brengt dus een groot aantal accessoires uit voor die specifiek toestellen.

iPad Accessoires

Wat mij vooral bijbleef waren natuurlijk de iPad toetsenborden, want tenslotte hebben wij thuis een iPad. De Logitech Ultrathin Keyboard Cover is een stijlvolle cover met geïntegreerd toetsenbord (beschikbaar voor iPad 2 en de neiuwe iPad). Voor zij die ook graag de achterzijde van de iPad beschermd zien is er ook een Solar Keyboard Folio.

Beide toestellen zijn te gebruiken met de iPad 2 en de nieuwe iPad. De keyboard cover is beschikbaar in het wit of het zwart, terwijl de folio in 4 verschillende kleuren beschikbaar is. Qua prijs komt de Keyboard Cover op 101.99 € en de Keyboard Folio op 129.99 €.

Aanraakapparaten voor Windows 8

Zelf heb ik nog niet met Windows 8 gespeeld, maar de zogenaamde Metro interface ziet er zo een klein beetje Windows Phone uit. En wie Windows Phone zegt, die zegt Touch, en dus ga ik ervan uit dat Windows 8 ook Touch heeft. Ik weet dat Windows 7 het ook al ondersteunt, maar in Windows 8 zou de Metro UI toch iets meer voor Touch ontworpen zijn.

Om de overgang naar Touch te vergemakkelijken heeft Logitech een aantal apparaten ontworpen specifiek voor Winodws 8, en die hebben ze gegroepeerd onder de Touch Collection.

Logitech Touch Mouse T620

Logitech Touch Mouse T620

Eerst en vooral is er een muis die grotendeels een traditionele muis is en een touch device. De T400 Zone Touch Mouse heeft dus een glazen aanraakzone waarmee navigatie in Winodws 8 veel eenvoudigers is, maar tegelijk is het ook een traditionele muis.

Voor zij die al dat aanraken al wat beter onder de knie hebben is er ook een echte Touch Mouse met een compleet aanraakvlak. De volledige muis kan dus naar believen aangeraakt worden en standaard Winodws 8 navigatie kan op deze manier uitgevoerd worden. Voor de Mac gebruikers onder ons … de Logitech Touch Mouse T620 is de Windows 8 equivalent van onze nieuwe Magic Mouse.

Logitech Wireless Rechargeable Touchpad T650

Logitech Wireless Rechargeable Touchpad T650

Gebruik je liever een Trackpad zoals je die op een laptop kan vinden, dan heeft Logitech voor u de Logitech Wireless Rechargeable Touchpad T650 een ware aanraakgevoelige trackpad. Opnieuw voor de Mac gebruikers onder ons … dis is de Windows 8 equivalent van onze Magic Trackpad.

Ik heb met die toestellen snel even kunnen experimenteren op de Windows 8 demo opstelling, maar in alle eerlijkheid … ik kreeg het niet onder de knie. Ik vermoed dat het eerder een gebrerk aan kennis is van hoe alles werkt onder windows 8, maar de bewegingen die ik traditioneel op mijn MacBook trackpad uitvoerde deden niet wat ik zou verwachten. Maar dat is natuurlijk gebaseerd op mijn eerste 5 minuten gebruik van Windows 8 en de bijhorende accessoires natuurlijk.

Logitech UE

UE Boombox & UE Smart Radio

Hier had ik nog nooit iets van gehoord, maar blijkbaar is Logitech UE een overkoepelende benaming voor een aantal audio apparaten zoals luidsprekers, koptelefoons en andere. We kregen producten te zien zoals de Logitech UE Boombox die je kan gebruiken om vanaf uw SmartPhone uw muziek op te laten afspelen (zowel Android als iOS).Ik ben totaal geen audiofiel, maar het geluid dat uit de Logitech UE Boombox kwam was zeker en vast de moeite waard. Met een prijskaartje van 249,99 € is het zeker een waardig alternatief voor de Sonos toestellen.

Er is ook een Logitech Mobile Boombox beschikbaar, een draagbare variant die bruikbaar is als persoonlijke luidspreker. Heb je liever toch een Internet radio dan kom je aan je trekken met de Logitech UE Smart Radio.

Hoofdtelefoons

Logitech UE 9000 Headphones

Logitech UE 9000 Headphones

Muziek moet je beluisteren, en wat is er nu intiemer of persoonlijker dan een koptelefoon. Af en toe doe ik nog eens wat Video Editing en Audio Podcasting en muziek beluisteren is ook iets waar ik fan van ben. Een koptelefoon die dus mooi geluid produceert, dat kan ik altijd appreciëren.

We kregen van Logitech een aantal koptelefoons die we mochten uitproberen, startent met de UE 4000 Headphones over de UE 6000 Headphones tot aan de UE 9000 Headphones. Snel dus even Evanescence opgezet en een stukje van Era en ik was onder de indruk, en dat niet alleen over de kwaliteit van het geluid. De gehele afwerking van de hoofdtelefoons zit gewoonweg goed, en zelfs de verpakking vond ik heel mooi afgewerkt !

One remote to rule them all !

Als laatste wil ik graag nog iets kwijt over de Harmony Touch. Tenslotte hebben we waarschijnlijk allemaal 4 of meer afstandsbedieningen op de salontafel liggen. Eentje voor de TV, eentje voor de versterker, eentje voor de decoder, eentje voor de DVD speler en dat is dan nog maar een ‘standaard’ set. Zou het nu niet handig zijn mocht je 1 remote hebben waarmee je gewoonweg alle andere toestellen kan bedienen ?

Logitech Harmony Touch

Logitech Harmony Touch

Wel de Harmony Touch doet dat … en nog veel meer. Niet alleen wordt een groot gamma aan toestellen ondersteund, maar standaard ondersteunt het ook de Telenet en Belgacom decoders die we ondertussen bijna allemaal in huis hebben !

Om effectief bruikbaar te zijn had ik een specifieke vraag voor de Logitech mensen. Het zit namelijk zo … waneer ik naar een blue-ray film wil kijken, dan wil ik graag dat mijn op mijn TV bepaalde voorkeurinstellingen gekozen worden (ambilight aan), mijn versterker in een bepaalde stand komt (DVD 6CH en Theatre stand), mijn playstation de blue-ray begint af te spelen, … als ik dat nu kan met 1 en dezelfde remote, dan zou ik er wel eens fan van kunnen worden.

Wel … het antwoord was duidelijk. Niet alleen zou de remote dat kunnen, maar de remote is zo te programmeren dat je met 1 functie al die zaken onmiddellijk instelt. Zo kan je bv een taak ‘Blueray Bekijken’ en die taak moet er dan voor zorgen dat al die instellingen aangepast worden op de verschillende toestellen en je op uw gemakt met een druk op 1 knop achteruit in de zetel kan zitten om een film te bekijken.

Logitech Harmony Touch

Logitech Harmony Touch

De remote ondersteunt dus standaar een groot aantal toestellen, maar mocht uw toestel niet in de lijst zitten, dan kan de Logitech Harmony Touch ook leren. Hoe het in de praktijk werkt weet ik niet echt, maar ik vermoed dat het zal vragen om bv de play toets in te drukken en vanaf dan weet het wat play is op uw oude afstandsbedienen.

Opvallend is ook dat de cijfertoetsen verdwenen zijn en plaats maken voor een 2 inch touch display. Daarop kan je dan 9 logo’s van zenders plaatsen en op die manier kan je snel van zender wisselen. Natuurlijk hebben we allemaal meer dan 9 zenders, maar blijkbaar kijkt een gemiddeld gezin maar naar 4 tot 9 verschillende zenderes. Ben jij de uitzondering, dan kan je met en swipe op het touch display naar een volgende pagina van 9 zenders!

Of dat echt in de praktijk allemaal zo goed werkt zou ik heel graag even uittesten, en mocht ik meer te weten komen … dan hoor je het wel in een volgende post.

Tagged with:  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Looking for something?

Use the form below to search the site:

Still not finding what you're looking for? Drop a comment on a post or contact us so we can take care of it!

Visit our friends!

A few highly recommended friends...