Ik ga naar de Olympische Spelen in London en ik neem mee …

On June 29, 2012, in Andere, by Stefaan Lesage

Voor zij die mij op de Sociale Media wat volgen zal het al geen nieuws meer zijn, integendeel … maar toch … er zijn ook nog mensen die mij niet via Twitter, Facebook of gewoon in’t echt volgen. Bij deze … ik ben bij de winnaars van de Samsung Global Blogger wedstrijd

Een Samsung Global wat wedstrijd ?

Wel … zoals je in een vorige post kon lezen deed ik mee met de Samsung Global Blogger wedstrijd. Het doel was een filmpje in elkaar knutselen waarmee ik mijn kandidatuur kon verdedigen. Wel … dat deed ik dan ook …

En het filmpje bleek in de smaak te vallen, want een kort fragment verscheen zelfs in het filmpje waarmee ze de Jury voorstellen. Het was zelfs goed genoeg om over te gaan naar de tweede ronde.

Wow … de tweede ronde of wa ?

Ja … de tweede ronde. Dat bleek een nog moeilijkere opdracht te zijn. Op een week tijd moesten we een nieuw filmpje maken en insturen. Ja, je leest het goed … een week tijd om een beeldmateriaal te verzamelen, te monteren en nog veel meer. Het beste zou dan ook nog een montage zijn dat een lokaal evenement behandelt. Geen eenvoudige opdracht dus …

Maar toch … ik ging op stap en filmde hier en daar een stukje, zelfs hier bij ons op de Hoge Wal in Ertvelde. En zo kwam ik bijna per accident te weten dat er op de Hoge Wal een Interregio Jeugd meerkamp was georganiseerd door de mensen van A.S. Rieme. Ik dus daarheen om een ganse dag te filmen.

Ondertussen had ik ook al een concept in gedachten. Ik wou immers iets doen met sport, leeftijden en nationaliteiten, en ik wou ergens een statement maken … een message to the poeple 🙂

En wat is het resultaat ?

Wel … ik denk dat ik in mijn opzet geslaagd ben. Het werd een korte video montage waarin ik iets deed met sporten, leeftijden en waarin ik nog eens een statement mee gaf ook.

Voor zij die het nog niet gezien hebben embed ik het resultaat hier even. En ja … het is Flash, maar daar heb ik niet voor gekozen 🙂

Ow … en er kon gestemd worden, als wist ik dat in het begin niet. Ik heb er dus een beetje reclame voor gemaakt. Nu ja … een beetje … er werd geklaagd … maar klagen doen ze altijd natuurlijk. Of het werkte … nie echt … ik liep achter op de stemmen, maar soit…

Maar je hebt gewonnen, niet ?

YES !!! Ik zit dus bij de 4 Belgische winnaars. En daar ben ik dus wel fier op. Al haalde ik het niet op de stemmen, het filmpje moet toch in de smaak van de jury zijn gevallen.

En wat heb ik gewonnen ?

Wel, als ik het goed gelezen heb mag ik dus mee met een internationaal team van Bloggers naar de Olympische Spelen in Londen deze zomer. Ik zal dus van daar de sfeer kunnen opsnuiven en er over bloggen, schrijven, foto’s nemen en wie weet hier en daar wel een video schieten of een interview maken met de man in de straat. Ik hoop natuurlijk ook de kans te krijgen om iets van de Olympische Spelen zelf te zien natuurlijk, en het liefst van al zou ik ook nog eens onze Atleten in het echt ontmoeten.

Maar of dat allemaal in die ‘hoofdprijs’ inbegrepen zit … dat weet ik nog niet. Meer detail krijgen jullie natuurlijk eens ik ze zelf heb ontvangen 🙂

2 Responses to Ik ga naar de Olympische Spelen in London en ik neem mee …

 1. Peter says:

  Denk je niet dat bedrijven (Samsung in dit geval) dit soort dingen gewoon gebruikt om gratis reclame te maken? Ik heb het moeilijk met dit “spam je vrienden en krijg cadeautjes”. Spijtig genoeg noemt dat vandaag een “social media strategie” blijkbaar. Maar goed, dat zijn mijn frustraties, ik moet dit natuurlijk niet lezen als ik niet wil. Veel plezier in Londen!

  • Stefaan Lesage says:

   Peter,

   Weet je … veel gespam heb ik eigenlijk niet gedaan, en toch zit ik bij de winnaars. Ik vermoed dus dat ze ook wel gekeken hebben naar de inhoud en kwaliteit van het opgeleverde filmpje. Ik wist immers in het begin totaal niet dat er gestemd kon of moest worden. Maar het is inderdaad voor hen reclame, al kan je ook moeilijk stellen dat het gratis is. Het zal hen ook wel een ferme duit kosten om al die Bloggers daar te krijgen en zo.

   Anderzijds denk ik dat wel wel allemaal eens een Tweet geplaatst hebben, of een facebook post gescharde hebben om op die manier iets te winnen of korting te krijgen op bepaalde zaken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Looking for something?

Use the form below to search the site:

Still not finding what you're looking for? Drop a comment on a post or contact us so we can take care of it!

Visit our friends!

A few highly recommended friends...