Ja, ik wil een Samsung Global Blogger worden

On May 2, 2012, in Andere, media, technologie, by Stefaan Lesage

Samsung organiseert een wedstrijd … wordt een Samsun Global Blogger tijdens de Olympische Spelen van London 2012, en ik besloot om deel te nemen.

De Wedstrijd

De spelregels zijn redelijk eenvoudig. Maak een 30 seconden auditiefilmpje in het Engels, stuur het in voor 2 mei en je maakt kans om een Samsung Global Blogger te worden. Op de Samsung Global Blogger pagina kan je nog wat meer informatie vinden en een aantal tips.

Eenvoudig … dacht ik … dus besloot ik om er ook eens werk van te maken …

De andere deelnemers

Om een idee te krijgen van wat de andere deelnemers reeds hadden gemaakt, besloot ik al snel een aantal filmpjes te bekijken. Eerlijk gezegd … ze lijken allemaal wel wat op elkaar … “Ik ben Pol, 26 jaar studeer Communicatie, …”. Allemaal redelijk statische Mug Shots. Om daar uit te springen wou ik iets anders doen, geen mug shot, maar echt iets anders …

Het concept en de uitwerking van het filmpje

Het Concept & Storyboard

Ik wou dus iets anders doen, dus even de fantasie de vrije loop laten. Al snel kwam ik op het idee om een soort nieuws uitzending te maken. Enerzijds was er dan een nieuwsanker en anderzijds een soort reporter ter plaatse. Op zich had ik dus een idee …

In de tips op de Samsung Global Blogger pagina stone ooh dat je een gevoel voor humor mag hebben. Dus waarom er niet iets grappigs van maken. Opnieuw wat nadenken en ik kwam bij een soort sketch waar de reporter ter plaatse iets verkeerd begrepen had.

Het werd dus tijd om een aantal shots uit te werken. Het moest op een live nieuws uitzending lijken, dus ik mocht niet te veel knippen in het beeldmateriaal. Alles moest zo vloeiend mogelijk gebeuren en beide opnames liefst in 1 take. Het werd dus tijd om Pages te openen en een aantal shots uit te werken aan de hand van de Storyboard template.

De voorbereidingen

Alles moest binnen 30 seconden kunnen gebeuren, dus had ik op voorhand al een poging gedaan door enkel de audio op te nemen. Op die manier kwam ik al snel tot de vaststelling dat ik meer dan 30 seconden nodig had voor het originele concept. Ik moest dus knippen in de tekst … tot ik onder de 30 seconden uit kwam.

Dan was er nog het probleem dat ik 2 personages moest spelen die tegelijk in beeld komen (zowel de reporter als het nieuwsanker). Dat kan je toch moeilijk doen zonder een van de twee personages te voorzien van een vermomming. Ik had dus een pruik nodig, en wou eigenlij ook een bijhorende snor en eventueel baard. Snel even de grens oversteken en in het Sas van Gent bij FeestBeest inkopen gaan doen. Een degelijke pruik vinden was nog het grootste probleem … dus dan maar het minst onnozele model meegenomen.

Het filmen

De eerste taak was om het gedeelte van de reporter ter plaatse te filmen. De bedoeling was dat die al lopend in beeld zou lopen en dat dan de klank man van achter een boom zou springen, mij een micro en hoofdtelefoon in de hand zou duwen en roepen dat ik live op TV was. De klank man … dat werd mijn zoontje, en de rekwisieten (micro, hoofdtelefoon, kabels, …) werden erbij gehaald zodat het wat echter zou lijken. Ik denk dat we in totaal wel 19 takes nodig hadden voor we een behoorlijk resultaat hadden bekomen.

Dan was er nog de opname binnen … Op mijn bureau snel wat meubels verhuisd zodat ik toch plaats genoeg had om de opname te maken. Al het computer materiaal moest van het bureau verdwijnen en zoveel mogelijk kabels werden verstopt. De vermomming werd opgezet, een mooi pak aan getrokken en opnieuw 14 takes later zat het er op.

Het monteren

Nu moest alles nog samen gebracht worden in Final Cut Pro X. De twee scènes werden samen gebracht en met een aantal gekochte Motion Templates aan te passen had ik zelfs een degelijke intro / outro en lower third in de Tech45 stijl.

Knippen in de video’s zou te veel opvallen en zou natuurlijk het effect van een nieuws uitzending verstoren. Om alles toch wat synchroon te laten verlopen heb ik dan maar hier en daar het beeld wat versneld. Op die manier kon ik zonder knippen toch een vloeiende beweging maakte zonder al te veel stiltes.

Het resultaat

Over het resultaat ben ik best tevreden, al zou ik een aantal zaken nu nog anders aanpakken. Wil je het ook eens bekijken ? Dan kan dat hier :

De High Def versie op youtube vind je dan weer hier (deze vereist geen Flash) :

De ‘bloopers’

Voor zij die denken dat zoiets snel in elkaar geknutseld werd … vergeet het … zoals ik reeds aangaf waren er voor beide shots verschillende takes nodig. Soms waren de shots niet goed genoeg, soms gebeurde er iets onverwachts, …

Daarom heb ik eens een aantal slechte takes achter elkaar gemonteerd … een ‘Bloopers’ versie dus … kijk gerust even mee 🙂

One Response to Ja, ik wil een Samsung Global Blogger worden

  1. […] … zoals je in een vorige post kon lezen deed ik mee met de Samsung Global Blogger wedstrijd. Het doel was een filmpje in elkaar […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Looking for something?

Use the form below to search the site:

Still not finding what you're looking for? Drop a comment on a post or contact us so we can take care of it!

Visit our friends!

A few highly recommended friends...