Samsung lanceert de Series 5 Ultrabook

On February 9, 2012, in Hardware, Informatie, by Stefaan Lesage

Gisteren stelde Samsung in Amsterdam hun Series 5 Ultrabook voor aan pers en genodigden, en ik mocht mee genieten.

Ja, het gebeurt wel eens dat we via onze Tech45 podcast uitgenodigd worden op een Pers evenement of bij de voorstelling van een of ander nieuw toestel. Deze keer kregen we een uitnodiging van LEWIS PR om samen met een pers delegatie af te zakken naar Amsterdam voor de voorstelling van hun Series 5 Ultrabook.

Een Ultrabook zeg je?

Een mooie Ultrabook

Een mooie Ultrabook

Een Ultrabook zegt misschien niet veel, maar laat je MacBook Air vallen … dan begint er bij een aantal mensen toch al een belletje te rinkelen, want die is zelfs op VTM in het nieuws geweest. Maar eigenlijk komt de term Ultrabook uit het Intel kamp en is het een term die wordt gegeven aan flinterdunne laptops.

Op het event kwam ik nog wat meer te weten, want blijkbaar legt Intel hier bepaalde eisen op vooraleer je een laptop een Ultrabook mag noemen :

  • Een Sandy Bridge processor
  • 20 mm of dunner
  • Supersnel opstrarten

Een nieuw Marktsegment?

Ik vermoed dat de term Ultrabook ook meer een marketingterm is. Na de periode van de netbooks (waar ik overigens totaal geen fan van ben) is het tijd voor iets nieuws. En Ultrabook klinkt op dat vlak gewoon goed, al vraag ik mij dan af wat de volgende term zal worden … een SuperbookUltra of zo ?

Maar goed, Samsung wil zich op die markt gaan profileren en zal er zich ook volledig voor inzetten. Het startschot werd gegeven met de Series 5 Ultrabook.

Ultra Thin, Ultra Fast, Ultra Light

Ultra Thin, Ultra Fast, Ultra Light

Ultra Thin, Ultra Fast, Ultra Light

De drie termen die tijdens de persconferentie vaak naar boven kwamen. Met een dikte van 17,6 mm kan je inderdaad wel stellen dat hij dun is, en 1,47 kg is inderdaad niet bepaald zwaar. Qua snelheid wordt aangenomen dat hij vanuit het niets opstart in 20 seconden en vanuit slaaptoestand na 2 seconden opnieuw te gebruiken valt.

Om die snelheid te kunnen garanderen heeft Samsung een 16 Gb Cache geheugen voorzien. Dat deel wordt gebruikt om systeembestanden in te stockeren, vaak gebruikte documenten of zelfs de huidige memory dump waneer je de computer in slaaptoestand zet. Wanneer hij ‘terug wakker’ wordt, dan kan het systeem de nodige bestanden uit dat Cache geheugen halen en dus zo heel snel terug actief zijn. We kregen dat een aantal keer te zien, en inderdaad in 2 (soms eens 3) seconden was het toestel vanuit slaaptoestand opnieuw bruikbaar.

Gedetailleerde Specs

Mocht je de volledige specs willen weten, dan zal ik jullie moeten doorverwijzen naar de desbetreffende pagina op de Samsung website. De specs voor het 13″ model en die van het 14″ model kan je daar rustig even nalezen.

Een mooi Ultrabook alternatief voor Windows gebruikers

Samsung Series 5 Ultrabook

Samsung Series 5 Ultrabook

Ok … we weten allemaal dat ik een Mac gebruiker ben … en daar heb ik zelf voor gekozen. En ja … voor iets meer dan de prijs van de Series 5 Ultrabook (richtprijs voor het 13” model zou 899 euro zijn) heb je een MacBook Air. Maar soms kan je gewoonweg niet kiezen tussen Windows of Mac … en voor die mensen is er nu ook een degelijk Ultrabook Alternatief.

Ik heb er op de persvoostelling even kunnen mee spelen, en het toestel voelt echt stevig aan. Veel kon ik qua software natuurlijk nog niet uitproberen, maar het systeem reageerde prompt en zonder enige problemen. Een video afspelen was ook geen probleem … en je zou er zelfs een game op kunnen spelen, al werd ons onmiddellijk verteld dat het geen gaming laptop is.

Foto’s en Video

Closup Nightshot at Mövenpick Amsterdam

Closup Nightshot @ Mövenpick Amsterdam

Ik nam wat foto’s en haalde ook even de video camera boven. De foto’s zelf kan je terugvinden via mijn Flickr account in de Samsung S 5 Press Conference set. Of ik echter tijd zal vinden om snel de video online te krijgen is een andere vraag, maar ik doe mijn best.

Oh … en voor de geïnteresseerden … Toen ik op mijn hotelkamer aankwam had ik vanop het 12 de verdiep een fantastisch zicht. Ik wist onmiddellijk dat ik ‘s nachts de Nikon 1 J1 en mijn Canon EOS40 D moest bovenhalen om wat nachtfoto’s te nemen. En eerlijk gezegd … er zitten er een aantal goeie bij … maar oordeel gerust zelf 🙂

Nog meer posts en verslagen

Zoals ik reeds aangaf, was ik daar niet alleen … en ondertussen verschijnen ook de verslagen en posts van de collega’s. Ik zal proberen hier een overzicht bij te houden van de andere posts :

Tagged with:  

One Response to Samsung lanceert de Series 5 Ultrabook

  1. […] Samsung lanceert de Series 5 Ultrabook […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Looking for something?

Use the form below to search the site:

Still not finding what you're looking for? Drop a comment on a post or contact us so we can take care of it!

Visit our friends!

A few highly recommended friends...