Samsung SSD Launch Event

On November 22, 2011, in Andere, Informatie, by Stefaan Lesage

Vorige week mocht ik (in naam van de Tech45) via de mensen van Lewis PR op bezoek bij Samsung voor het ‘Launch Event’ van hun nieuwe Series 830 SSD drives.

De eerste indruk

Het Samsun SSD Pers Event

Het Samsun SSD Pers Event

Een eerste indruk maak je maar één keer, dus dat doe je beter goed … en dat was ook zo. De mensen van Lewis PR gaven ons een professionele ontvangst in de mooie gebouwen waar Samsung gevestigd is. In de zaal waar het event zou doorgaan stond een grote tafel, waarop tal van Samsung producten lagen die we even in de handen konden menen, en in een hoekje van de kamer … nog meer mooie Samsung producten.

Ik zag geen Samsung telefoons of tablets, maar een aantal van de andere producten waren in staat om mijn aandacht te trekken … meer daarover straks, want eigenlijk waren we hier toch uitgenodigd voor de Geheugenkaartjes en de nieuwe SSD drives.

De geheugenkaartjes

Samsung Geheugenkaart

Samsung Geheugenkaart

Ja, Samsung produceert dus tal van geheugenkaartjes, en meestal weten we het zelf niet. Samsung levert immers veel hardware aan andere producenten zonder daar uitdrukkelijk hun naam op te vermelden. Geheugen is voor Samsung echt wel een core business en volgens de cijfers die we kregen vormt het ook ongeveer 24% van hun omzet. Wel jammer dat het merk Samsun echter niet zo gekend is.

Wel … dringend tijd om daar iets aan te veranderen vind Samsung. Een eigen product lanceren onder een eigen merk met de kwaliteiten die Samsung zo belangrijk maken op de memory markt, daar gaat het nu om.

Samsung brengt dan ook een reeks geheugenkaartjes op de markt in een aantal versies of Classes zoals ze dat dan in het Engels zeggen. Er werd ons plechtig beloofd dat de geheugenkaartjes shock- en waterbestendig zijn en daarnaast ook een soort magnetische bescherming hebben. Een kort filmpje moest ons hiervan overtuigen …

Om te laten zien dat de geheugenkaartjes echt wel tegen water bestand zijn, werd besloten om snel een foto te nemen met een camera die op tafel lag, het kaartje uit de camera te halen … en het kaartje in een glas water te leggen.

Shock-Proof

Shock-Proof

Ondertussen kregen we een verdere uitleg over de geheugenkaartjes, en dat terwijl er eentje in het glas water lag. Zo een 30 minuutjes later werd de proef op de som genomen. Het kaartje werd uit het glas water gehaald, mooi afgedroogd, in de camera gestopt … en ja hoor … het werkte perfect. Mocht het filmpje niet overtuigend genoeg zijn … dan was deze proef dat wel.

Met zo een Samsung geheugenkaartje moet ik dus niet onmiddellijk in paniek slaan wanneer moeder de vrouw (of ikzelf) per ongeluk mijn broek in de wasmachine stopt zonder de zakken te legen 🙂

De Samsung 830 Serie SSD

De Specs

Nu was het de beurt aan de 830 Serie SSD drives. Samsung maakt hiervoor alle onderdelen zelf, wat natuurlijk een pluspunt is. We kregen een volledige uitleg over de specificaties en hoe hun controller te werk gaat. Iets te technisch om hier zonder fouten perfect te herhalen, maar kort samen gevat zijn er 4 modellen gaande van 64GB over 128GB, 256GB tot een versie van 512Gb.

Afhankelijk van het model stijgt de schrijfsnelheid van de SSD gaande van 160 MB/s voor de 64GB versie, over 320 MB/s voor de 128 GB versie tot 400 MB/s voor de 256GB en 512GB versie. Qua leessnelheid zitten ze allemaal gelijk op ongeveer 520 Mb/s. Natuurlijk hangt dat wel een beetje af van het soort testen die uitgevoerd worden.

Het Design

Samsung 830 Series SSD

Samsung 830 Series SSD

Samsung wil dus aan zijn Merk of Branding werken en heeft dus ook wat met het design van de SSD gespeeld. Ik moet zeggen, ze zien er ook slick en sexy uit. Zoals de persoon van Samsung zelf al zei … ze zijn eigenlijk zo mooi dat je ze graag gewoon op uw bureau zou leggen, en dat vond ik nu ook.

Als Samsung diezelfde branding doorzet in al hun producten dan wordt ik nog een grote fan.

De Packaging

SSD 830 Series Packaging

SSD 830 Series Packaging

Samsung heeft op dat vlak ook een stapje verder gedacht. Ze hebben immers een Laptop PC versie van hun pakje. Daarin zit naast de SSD ook een USB naar SATA kabel, en een volledige versie van Norton Ghost. Best wel handig als je snel een kopie van uw systeem wil nemen op de SSD.

Blijkbaar zijn hun SSD’s ook gemaakt op het formaat die in Ultra dunne Notebooks gebruikt wordt, dus 7 millimeter. Er zijn echter nog heel veel laptops die gebruik maken van een Drive slot van 9.3 millimeter. Samsung was zo slim on in het doosje dus ook een plaatje van 2.3 mm te stoppen om dat verschil te compenseren.

Op mijn vraag of er ook Mac software bij zat kreeg ik een negatief antwoord. Er werd ons wel verteld dat wij, Mac gebruikers, net hetzelfde kunnen doen met de software die standaard op ons systeem staat.

Andere Samsung producten

De NX Series van Fototoestellen

Samsung NX11 fototoestel

Samsung NX11 fototoestel

Zoals ik reeds aangaf, lagen er her en der ook andere Samsung producten. Zo heb ik even kunnen spelen met een Samsung NX fototoestel. Nu had ik er nog niet echt veel over gehoord, maar na mijn artikel over de Nikon N1 kreeg ik wel al eens te horen dat Samsung ook zoiets had …

Wel … ik heb even een aantal foto’s genomen met de twee toestellen die er lagen. Als ik het goed herinner was dat een NX11 en een NX200 of een NX100 (vergeten het juiste nummer op te schrijven). De NX11, daar was ik echt wel van onder de indruk. Het toestel is compact, maar toch niet te licht en volgens de snelle testen die ik deed zaten er toch behoorlijk wat features op het toestel.

Natuurlijk heb ik maar heel snel een aantal foto’s kunnen nemen en is het geen grondige test, maar ik was behoorlijk onder de indruk. Zelfs bij het inzoomen op mijn foto’s had ik nog het gevoel dat het goed zat. Wat het zou geven moest ik de foto’s bekijken hier thuis op mijn groot scherm weet ik echter niet. Ik ben dan wel een amateur fotograaf, maar bijzonder kritisch op de kwaliteit van mijn foto’s. Maar mocht Samsung zo een toestel kunnen missen voor een aantal dagen / weken … dan wil ik nu wel een hint geven 🙂

De 950 Series Monitor

Samsung T27A950 3D Monitor

Samsung T27A950 3D Monitor

Helemaal rechts van mij stond in de hoek van de kamer een tafeltje met nog een aantal Samsung producten. Niet alleen de 830 Series SSD drives, maar ook een aantal geheugenkaartjes en twee mooie laptops. Maar toch bleef mijn oog constant afdwalen naar de monitor die er ook stond. Ik had totaal geen idee welke monitor het was, maar ik zag er een spel van Kuifje op, en er was iets aan de beeldkwaliteit die mijn bleef boeien.

Toen ik wat dichter kwam kijken zag ik dat de monitor voorzien was van 2 HDMI poorten, een Component en composite ingang, 2 USB ingangen en een soort coax zoals we gewoon zijn van de TV distributie van vroeger. Geen idee of dat nu echt een TV ingang was of zo want ik kon niet echt achter de monitor gaan kijken.

Toen ik thuis kwam zocht ik een en ander op, en de monitor blijkt zelfs een 3D monitor te zijn. Het exacte type is een T27A950 3D Monitor van 27 inch.

Ik ben geen fan van 3D op de TV omwille van het brilletje, en ik heb daar ook geen 3D beelden gezien op de monitor, maar de 2D beelden die ik zag waren echt mooi. Er was trouwens ook iets aan het design van de monitor, geen concreet idee wat, maar het paste echt in de Slick en Sexy Branding van de SSD.

Ik heb nu al jaren mijn Apple Cinema Display (de echt oude 30 inch), maar die T27A950 3D Monitor van 27 inch leek mij wel een monitor die ik ook zou willen hebben.

En om af te ronden

Ik zag dus een Samsung die ik niet echt kende, en zeker ook Samsun producten die ik niet kende. Een Samsung die aan zijn eigen Branding wil werken en daar goed mee bezig is. Samsung producten die mijn nieuwsgierig maakten naar meer …

Jammergenoeg had ik net twee weken geleden een SSD van 250 GB SSD van een ander merk gekocht voor in mijn MacPro, want anders had er nu zeker een gelijkaardige SSD van uit de Samsung 830 Series in gezeten :=)

Tagged with:  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Looking for something?

Use the form below to search the site:

Still not finding what you're looking for? Drop a comment on a post or contact us so we can take care of it!

Visit our friends!

A few highly recommended friends...