Nikon Bloggers Event #N1BE

On September 23, 2011, in fotografie, Informatie, by Stefaan Lesage

Woensdag werd ik als blogger uitgenodigd op het Nikon Boggers Event waar de Nikon 1 J1 en de Nikon 1 V1 werden voorgesteld.

Ja, het gebeurt wel eens dat we via Tech45 een uitnodiging krijgen om een of ander event bij te wonen, en af en toe doen we dat ook ! Deze keer had ik via de mensen van Hill & Knowlton een uitnodiging gekregen om het Nikon Bloggers Event bij te wonen. Op zich heb ik een Canon foto toestel, maar toch kon ik deze uitnodiging niet weigeren.

De organisatie van het evenement was gewoonweg AF ! Een hapje, een drankje en zelfs gratis massage. En alsof dat niet genoeg was konden we  kennismaken met de nieuwe telgen in de Nikon 1 reeks. Na een korte uitleg door Maarten, wat technische specs en een aantal vragen uit het publiek, kregen we ruimschoots de gelegenheid om zelf eens met de toestellen te spelen. En weet je … er waren genoeg toestellen aanwezig, dus kregen we ruimschoots de tijd en was er geen gedrum nodig om.

Weet je … als Canon gebruiker zie ik wel iets in dit toestel. Er zijn een aantal mooie features die goed van pas komen. Zal het mijn Canon EOS 40D vervangen ? Wel … in bepaalde gevallen misschien wel. Op reis heb ik bv vaak mijn 40D bij, inclusief een aantal lenzen, en dat alles mooi verpakt in een CompuTrekker Plus AW. Stop daar nog eens wat batterijen, een flitser en een video camera bij en die tas begint serieus te wegen. Om dan nog niet te spreken over de Parachute die ik volgens veel mensen mee sleur.

Well … die Nikon 1 V1 is potverdikke compact man ! Klein en licht … ideaal om bij te hebben tijdens een wandeling, past in een kleinere tas waardoor ik het ook makkelijker zou kunnen meenemen tijdens het mountainbiken.

Een aantal van de features spreken mij ook aan. Zo zit er een systeem in waarbij het toestel een reeks foto’s maakt wanneer je op de Shutter drukt. Op basis daarvan stelt de camera de 5 beste shots voor en kan je achteraf nog kiezen zelk van deze shots je wenst te bewaren !

Het toestel laat je ook toe om Video op te nemen in full HD dus 1080p heb ik vernomen. Wat ik persoonlijk ook knap vond is dat je tijdens het filmen ook een foto kan nemen, zonder dat je daarvoor het filmen dient te stoppen.

Ik heb dan ook even met het toestel gespeeld en eens snel door de menu structuur gewandeld. Persoonlijk had ik de indruk dat je allerhande zaken manueel kon instellen net zoals bij een DSLR (aperture, schutter speed, ISO, …). Wat betreft de kwaliteit van de foto’s … dat viel moeilijk te beoordelen op de kleine LCD, en het is dus wachten tot ik even echt met zo een toestel kan spelen en de foto’s in detail kan bekijken op een groter scherm.

Wat ik dus vind van dit toestel ? Wel … als tweede toestel zou ik er enorm graag zo eentje hebben … Je weet wel … zo eentje waarvoor je niet een half bureaublok aan materiaal moet meesleuren en toch mooie foto’s kan nemen. Een compact en licht toestel met DSLR features en mogelijkheden. Het enige probleem wat ik onmiddellijk had met het toestel, dat was dat ik constant op de Record knop voor Video zat te drukken en niet op de Shutter. Maar dat is waarschijnlijk uit pure gewoonte.

Ja … ik wil er dus zo snel mogelijk eens een weekje mee spelen om te zien wat de resultaten zijn.

Voor zij die graag ook eens wat sfeerbeelden van het event zien … wel … ik had mijn Canon video camera bij om er even wat test beelden mee te filmen. Het resultaat heb ik gebundeld in volgende video 🙂

Wens je nog meer Blogposts te lezen over het evenement ? Dan kan je ook nog hier terecht :

The Nikon 1 – Who’s it for ? – Bert Stephanie

Sara Ontmoet Nikon 1 – Sara Van de Velde

Nikon bevalt van twee kleintjes – Frederik Herregods

 I AM – Dipfico

Ik zeg… #n1be

Nikon 1 -Zofie

Tagged with:  

4 Responses to Nikon Bloggers Event #N1BE

  1. Vermits ik geen compact toestel meer had, heb ik me enkele maanden geleden een Fuji X100 gekocht. Heeft wat minpunten, maar ik kan er mee leven. Ik heb ook dikwijls geen zin om al mijn materiaal mee te sleuren, en vermits die compactjes steeds meer DSLR features meekrijgen, is dit marktsegment zeker interessant om in de gaten te houden. Ik ben trouwens ook benieuwd naar resultaten van de Nikon V1.

    • Stefaan Lesage says:

      Kijk … dat is nu exact mijn mening ook sie. Het wordt geen vervanger voor de DSLR maar wel een mooi alternatief voor mensen die een Compact ontgroeid zijn … of mensen die een tweede lichter toestel willen voor de ‘alledaagse’ stuff.

  2. […] 1 J1 (Iets minder gesofisticeerd en met ingebouwde flits) Zij waren er ook: @saravdv @Issuus @StefaanLesage @fredjefoto @BertStephani […]

  3. […] Samsung NX fototoestel. Nu had ik er nog niet echt veel over gehoord, maar na mijn artikel over de Nikon N1 kreeg ik wel al eens te horen dat Samsung ook zoiets had […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Looking for something?

Use the form below to search the site:

Still not finding what you're looking for? Drop a comment on a post or contact us so we can take care of it!

Visit our friends!

A few highly recommended friends...