ITP0027 – iMovie Trailers

On June 22, 2011, in Apple Software, iLife, iMovie, Podcast, Software, Video Tutorials, by Stefaan Lesage

Deze keer een kortere tutorial over de iMovie Trailer Templates … gemakkelijk in gebruik en in een paar minuten heb je een verbluffend resultaat !

Een tijdje terug moest ik een korte montage maken als promotie voor een iets langere video. Normaal gezien doe ik al mijn Video Editing in Final Cut, maar als het echt snel en gemakkelijk moet gaan, dan zijn bepaalde iMovie features meer dan welkom. Een van die zaken zijn bijvoorbeeld de iMovie Trailer templates. Hiermee kan je immers een echte trailer maken voor uw film, compleet met titlels, effechtjes en de bijhorende muziek … en dat allemaal in 5 tot 10 minuten.

In deze tutorial bekijken we dan ook even hoe we zo een iMovie Trailer kunnen maken. Via de Outline kan je al een aantal teksten in orde brengen. Dat is de plaats waar je een aantal algemene instellingen voor de trailer kan opgeven, waaronder de actuers, de titel, de intro en allerhande bijkomende informatie voor de End Credits. Eens dat gebeurd is kan je via het Storyboard of via de Shot List de nodige clips toevoegen in uw trailer.

Het storyboard is ook de plaats waar je de bijkomende titels kan aanpassen naar eigen wensen. Je krijgt er ook een aantal Drop Zones waar iMovie voorstelt welk type shot je er het best gebruikt. In mijn voorbeeld vroeg iMovie mij bijvoorbeeld een aantal action shots, een aantal close-ups en zelfs een landschap.

Eens alle clips geselecteerd werden ben je klaar … uw eerste iMovie Trailer is dan af … en het grote publiek wacht vol spanning om uw meesterwek te bekijken.

Ben je nog niet in het bezit van de laatste iMovie ? Dan kan je iMovie nog altijd aanschaffen in de Belgische Mac AppStore, of voor onze Nederlandse vrienden in de Nederlandse Mac AppStore natuurlijk.

De twee bovenstaande links zijn zogenaamde Affiliate links. Met andere woorden … doe je een aankoop in uw AppStore via bovenstaande link, dan komt een klein percentage van die aankoop terug naar de iTutor Podcast. Op die manier hopen we een aantal van de kosten te verlichten 🙂

Tagged with:  

8 Responses to ITP0027 – iMovie Trailers

 1. Hans De Geytere says:

  erg interessante aflevering Stefaan, enkel klein foutje gezien bij “Sotryboard” (moet natuurlijk Storyboard zijn)

  Voor de rest niks dan lof !

  • Darn … jammergenoeg te laat om nu nog een nieuwe versie te renderen en opnieuw te uploaden. Maar voor een eventuele HD of iPad versie kan ik het alvast al verbeteren 🙂

 2. André Klug says:

  Reeds een klein jaar aan de i pad, heden I mac, en dan op zoek naar handleidingen, je instructie is charmant en geheel compleet. Bespaart weer minuten zoeken. Compliment.

 3. henri says:

  bedankt voor de heldere en vriendelijke uitleg van Imovie
  ben net over van pc naar imac

  compliment

  • Stefaan Lesage says:

   Graag gedaan Henri. Hopelijk kan ik heel binnenkort opnieuw wat tijd vrijmaken om de Video Tutorials een nieuw leven in te blazen.

 4. Jos van Osch says:

  Hallo Stefan,
  Is het mogelijk met Imovie onder de film een horizontale ondertiteling te plaatsen welke dan constant door loopt??? bv. film van een heel mooi muziek en dan tekst eronder schrijven welke dan naar uit het beeld loopt zoals een kabelkrant.
  In afwachting
  mvrgr Jos

  • Stefaan Lesage says:

   Dag Jos,

   Zou je dat niet kunnen oplossen met zo een Lower Third ? In de Title Browser vind je een aantal voorbeelden. Ik vermoed dat je er zo eentje op je tijdslijn kan zetten en over de ganse loop van het filmpje kan laten afspelen met de tekst die je wil.

   Moet de tekst veranderen gedurende de loop van het filmpje, dan zal je meerdere Lower Thirds nodig hebben.

   Groeten,

   Stefaan

 5. Best Stefaan,

  Ik heb een videofilm gemaakt over de trouwdag van onze middelste dochter. Toen ik de film eigenlijk al af had ontdekte ik pas de optie kaarten (oude wereld) Het leek me leuk om de film te laten beginnen met een wereldkaart en daarop haar woonplaats NIJMEGEN. Nu kwam in beeld mijn woonplaats Best. Via jou uitleg heb ik kunnen vinden hoe ik nijmegen kan toevoegen in de worldlocations.txt file. Als ik echter de gegevens in wil typen krijg ik de mededeling : u hebt geen bevoegdheden om naar de map te schrijven.
  Ik heb al via ” Toon info de bevoegdheden aangepast in lezen en schrijven, doch dit levert niks op.
  Kun jij me helpen.

  Henri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Looking for something?

Use the form below to search the site:

Still not finding what you're looking for? Drop a comment on a post or contact us so we can take care of it!

Visit our friends!

A few highly recommended friends...