4 Bloggers – 4 themas – 5 Hotels in Brussel – en dat alles in 24 uur !

On May 24, 2011, in Informatie, by Stefaan Lesage

Een tijdje geleden werd ik uitgenodigd door de mensen van MindShake om samen met andere bloggers een Tour langs 5 hotels in hartje Brussel te maken. Het relaas vind je in deze blogpost.

De Bloggers Tour

De taak was heel eenvoudig. Breng een aantal bloggers bij elkaar van diverse pluimage en met verschillende interesses en laat ieder van deze bloggers hun ervaringen delen met de anderen en de rest van de wereld. Er waren bloggers met verschillende interesses waaronder Lifestyle, Health & Welness, Culinaire bloggers … en ikzelf mocht mee om mijn mening te geven vanuit het tech standpunt.

Four Points Hotel

The Four Points hotel Bar

The Four Points hotel Bar


De Tour startte op vrijdag rond zes uur met een bezoek aan het Four Points hotel in hartje Brussel. We parkeerden de wagen in de ondergrondse garage en namen onze bagage en zo mee naar de receptie. De trip naar Brussel was vlotter verlopen dan verwacht en we waren dus een dik half uur te vroeg. We zagen er ongeloofelijk dorstig uit precies, want al snel kwam men ons een drankje aanbieden. Het was nog even wachten op de anderen, maar ondertussen hadden we een vlot gesprek met Aart Niemans de Hotel Manager van Four Points. Ik had mij een Hotel Manager totaal anders voorgesteld, maar Aart was jong, dynamisch, vlot en volgens mijn vrouwke ook charmant 🙂

Na een poosje kwamen Amandine van MindShake en de andere bloggers aan. Na een snelle kennismakingsronde nam Aart ons mee naar het vierde verdiep waar blijkbaar een tuintje is. Je zou het niet onmiddellijk verwachten in het centrum van Brussel … maar het tuintje was best gezellig en rustig. Het hotel bood ons nog een drankje aan, en met een biertje in de hand werden contacten gelegd. Ik haalde mijn camera boven en al snel raakte ik op die manier in een gesprek verwikkeld met Emmanuelle en Olivia van de franstalige cullinaire blog La Dinette des Grandes en Melissa.

We kregen snel nog wat bijkomende informatie over het Four Points hotel en werden rondgeleid. Alles moest snel verlopen want we werden bij het volgende hotel verwacht. Toch kregen we een kamer te zien en een grotere suite in het hotel … ja er was zelfs een fitness ruimte. Terwijl ik snel wat nota’s nam op de iPhone zag ik dat Emmanuelle pen en papier hanteerde en alles zoveel mogelijk op schreef. Leuk om te zien … het leek een echte reporter … ik kon er beslist iets van leren 🙂

Aloft

Wxyz bar in Aloft

Wxyz bar in Aloft

Het werd ondertussen tijd om naar het hotel te trekken waar we zouden overnachten. Ieder had zijn eigen hotel toegewezen dat toegespitst was op hun interesse. De meisjes van La Dinette des Grandes mochten eerst nog even mee naar het hotel waar wij zouden overnachten, want naar het schijnt was erin Hotel Aloft een Cocktail Bar die ze zeker moesten zien … of waren het nu de Cocktails die ze zeker moesten proeven …

Al van bij de aankomst in Aloft bleek al dat dit hotel totaal anders zou zijn dan het vorige (en later blijkt ook dat het compleet anders was dan alle andere hotels). Mijn eerste indruk was onmiddellijk … jong, hip en trendy. Terwijl ik op het Touch Screen de Check-In procedure volgde vertrokken de dames richting Cocktail Bar. De Self Check-In was best makkelijk te volgen, al was het een beetje raar om alle gegevens op een touch display in te voeren die recht voor mij stond. Maar alles was snel in orde, en na het afzetten van de bagage op de kamer kregen we nog een rondleiding door het hotel.

Aloft logo and artwork

Aloft logo and artwork

Ben je op zoek naar culinaire hoogstandjes … dan moet je niet op het Aloft zijn. Er is we een Self-Service / Take-Away corner maar geen restaurant. Je kan in de Re:fuel (zo heette die Take-Away) wel iets nemen en gewoon in de lobby / bar of zelfs op je kamer oppeuzelen.

De kamer die wij kregen was best mooi … en aangezien ik er als Tech blogger bij was … hadden ze speciaal voor ons een Wii voorzien op de kamer. Een leuke attentie ! Maar die moest toch even wachten, want na de rondleiding en het bekijken van de luxueuzere kamers was het ondertussen dringend tijd om iets te gaan drinken in de Cocktail Bar. De bar was echt gezellig, en de cocktails verdomd lekker. Na een poosje was het echter tijd voor Olivia en Emmanuelle om te vertrekken naar hun hotel, en wij trokken naar Kif Kif Café om daar iets te eten. Daarna nog snel een Cocktail drinken in de bar en wat slapen … morgen stonden nog 2 hotels op het programma.

Le Méridien

Tele-Presence system at Le Meridien

Tele-Presence system at Le Meridien

Zaterdagmorgen snel ontbeten in Aloft, en na het uit checken was het tijd om te vertrekken naar Le Méridien in het hartje van Brussel. Daar was een sessie gepland van het Tele-Presence systeem. Het systeem is eigenlijk een video conferencing room waar bedrijven een sessie van een uur kunnen boeken en zo via Video Conferencing een meeting plannen met mensen in het buitenland. Hier keek ik best naar uit, als techneut wou ik nu wel eens zo een systeem zien werken…

Jammergenoeg is het iets anders verlopen. We kregen een zeer duidelijke uiteenzetting en uitleg over het systeem, maar het enige wat we te zien kregen waren de lege kamers in Parijs en Londen. De bedoeling was dat in Parijs en Londen dan iemand zou zitten en we dus in hoogsteigen persoon konden zien hoe het systeem werkte. Maar hoe vaak mervrouw Rasmussen ook belde met Parijs en Londen … heb bleek niet echt te lukken om iemand te vinden die even de tijd kon vrijmaken om naar de tele conference room te gaan. En ik kan u verzekeren dat er serieus gebeld werd met andere locaties om toch maar te proberen iemand in de kamer te krijgen.

Je mag dan nog alles zo mooi kunnen uitleggen, en een systeem van Cisco hebben dat 300.000 € kost, en dat in Full HD 1080p het beeld overseint en nog veel meer … maar na een uurtje kijken naar de stoelen in Parijs en Londen had ik er wel genoeg van. Geef mij dan maar de goedkope Skype waarmee wij onze Tech45 podcast mee opnemen …

Je voelde ook onmiddellijk dat de dame van Le Méridien wat ongemakkelijk reageerde toen ze na al het bellen nog altijd niemand te pakken kreeg. Maar we kregen de belofte dat er eens een nieuwe sessie gepland zou worden en dat we dan nog eens uitgenodigd zouden worden.

Sheraton

Restaurant in the Sheraton Hotel Brussels

Restaurant in the Sheraton Hotel Brussels

Het laatste hotel was het Sheraton hotel in Brussel, een 4 sterren hotel vlak bij het Rogierplein en de Brusselse Nieuwstraat. Net zoals bij Le Méridien werd je onmiddellijk ondergedompeld in Luxe. Er was een kleine receptie voorzien op het 24ste (of was het nu het 25ste) verdiep van het hotel. Daar stonden de mensen van het Sheraton ons te woord en kregen we een hapje en een drankje aangeboden.

Wij mochten hier genieten van een diner in het restaurant, terwijl de rest hun tocht voortzette naar de andere hotels. De keuken was hier heel verfijnd en ik at een van de lekkerste lamskoteletjes ooit. Na het diner kregen we hier een rondleiding en mochten we een aantal kamers bekijken. Uiteindelijk mochten we ook nog binnen in de Presidentiele Suite van het hotel. Een hotel kamer zou ik dat echt niet meer durven noemen, meer een appartement met vijf keer zoveel luxe als hier bij ons thuis.

Ik liep even door de Presidential Suite en nam een videootje op met mijn iPhone … hopelijk komt het er ook goed uit en kan ik het eens op YouTube gooien.

Mijn Voorkeur

Cocktails at the W xyz Bar in Aloft Hotel Brussels

Al waren de andere hotels misschien wat luxuezer, wareb ze in het bezit van een Tele Conference systeem of waren ze voorzien van een restaurant … mijn persoonlijke voorkeur ging toch naar Aloft. Geen idee hoe ik het moet omschrijven … maar de sfeer die in Aloft heerst past misschien het best bij mijn persoonlijkheid. Daar hadden ze echt op Tech vlak aan alles gedacht … zelfs in de ontbijttafel in de lounge zaten daar stopcontacten ingebouwd en overal had je Wifi. En tenslotte is dat wat ik nodig heb om te tweeten en de bloggen :=)

Oh … voor zij die graag nog wat foto’s zien die ik nam … jullie kunnen altijd terecht op de Starwood Hotels & Resorts Bloggers Tour set op Flickr. Zij die de ervaring nog eens willen nalezen vanuit het standpunt van mijn franstalige medebloggers, die kunnen een blik werpen op de site van Mel Loves Travels en op de Facebook Pagina van La Dinette des Grandes. De foto’s van Emmanuelle en Olivia vind je trouwens ook op Facebook.

Tagged with:  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Looking for something?

Use the form below to search the site:

Still not finding what you're looking for? Drop a comment on a post or contact us so we can take care of it!

Visit our friends!

A few highly recommended friends...