ITP0025 – De Mac App Store

On February 26, 2011, in Apple Software, Mac App Store, OS X, Podcast, Software, Uncategorized, by Stefaan Lesage

Een tijdje geleden lanceerde Apple de Mac App Store, samen met update de OS X Update 10.6.6. Het wordt dus hoog tijd om even te bekijken wat de mogelijkheden van de AppStore zijn.

Inleiding

Een tijdje geleden lanceerde Apple de Mac App Store, samen met update de OS X Update 10.6.6. Het wordt dus hoog tijd om even te bekijken wat de mogelijkheden van de AppStore zijn.

Algemen Werking

De Mac AppStore lijkt heel sterk op de AppStore die we kennen voor iOS (iPhone/iPad/iPod Touch). Er zijn verschillende categorieen en alles is onderverdeeld in een aantal secties. Net zoals bij de iOS App Store kan je ook in de winkel zoeken op bepaalde criteria en beschik je over een aantal top lijstjes.

Installatie van Gratis en Betalende Applicaties

Eens je een applicatie hebt gevonden in de Mac App Store, dan kan je die op een eenvoudige manier aanschaffen en installeren. Hiervoor heb je natuurlijk een iTunes account nodig om eventuele aankopen te regelen. Blijkbaar kan je aangekochte software uit de Mac App Store op 5 verschillende toestellen installeren.

De installatie van de applicaties gebeurt door middel van een simpele klik op een kop. De applicatie wordt voor u gedownload, geinstalleerd en er verschijnt zelfs een icoontje voor de app op uw OSX Dock. Jammergenoeg kan je zelf nog niet kiezen of er al dan niet een snelkoppeling in de Dock moet komen, en kan je ook niet zelf beslissen waar je de applicatie wenst te installeren. Voor de gemiddelde gebruiker is dat echter niet echt nodig.

Installatie van Updates

Ook updates van applicaties gekocht in de Mac App Store kan je via diezelfde Mac App Store downloaden door middel van een simpele klik op een knop.

* noot *

Updates via de AppStore werken enkel voor applicaties die ook via de AppStore werden aangekocht. Heb je de applicaties gekocht via een ander kanaal dan zal je de updates ook via een ander kanaal moeten binnen halen.

Ouderlijk Toezicht en Mac App Store Apps

Als laatste staan we ook even stil bij de verschillende leeftijdscategoriën voor de verschillende applicaties en laat ik u ook even zien hoe je die informatie kan gebruiken om bepaalde applicaties af te schermen van bv minderjarigen.

Feedback

Hebt u opmerkingen of suggesties m.b.t. deze aflevering of de podcast, aarzel dan niet om ze te posten op de iTutor Podcast website, of ze via mail te versturen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Looking for something?

Use the form below to search the site:

Still not finding what you're looking for? Drop a comment on a post or contact us so we can take care of it!

Visit our friends!

A few highly recommended friends...