De 2BShow Trailer

On February 19, 2011, in media, onderwijs, technologie, Uncategorized, by Stefaan Lesage

Een dikke maand geleden schreef ik nog een post over een project rond Media met de Basisschool De Regenboog uit Ervelde. Ondertussen zijn de opnames gedaan en heb ik een kleine Trailer klaar gemaakt …

In de vorige post liet ik jullie nog weten dat we samen met de klas 2B uit de Basisschool De Regenboog uit Ertvelde een klein projectje rond het thema Media aan het uitwerken waren. Na de Brainstorm sessie kwamen we samen met de kinderen al snel bij het idee van een kleine Show waarin we een aantal voorstellen kunnen verwerken.

Het idee was er dus al … nu hadden de kinderen de nodige tijd om een en ander voor te bereiden … wat kostuums mee te brengen en ook wat te repeteren. Ik had beloofd om voor de opnames te zorgen en daar dan iets mee te maken.

De Opnames

Nadat de jongens en meisjes van 2B hun sketches en ideeën verder uitgewerkt hadden, was het dus tijd om de opnames te verzorgen. Al snel kwam het idee om Het Slaapkasteel om te toveren tot de opname studio. De ruimte is er natuurlijk wat beperkt, maar samen met de Kids schoven we alles wat opzij zodat er toch gedanst kon worden.

Twee weken na elkaar hadden we op woensdag voormiddag dus een afspraak … en werd er opgetreden … gefilmed … opnieuw geprobeerd … Soms was een tweede take nodig, maar meestal was dat omdat de cameraman niet klaar was natuurlijk, want de artiesten hadden alles tot in de puntjes voorbereid.

De Pers

Tijdens de laatste opname dag kregen we zelfs bezoek van de lokale pers. Er kwam een reporter van Het Laaste Nieuws en ook nog iemand van Het Nieuwsblad. Nog geen dag later verschenen we in de Krant !

Onmiddellijk een wereldwijd publiek met YouTube

Samen met de klas in de krant komen is natuurlijk altijd mooi meegenomen, maar we namen ook even de tijd om samen met de klas andere mogelijkheden te bekijken. Waarom zouden we immers niet YouTube en andere kanalen gebruiken zodat zelfs wereldwijd mensen ons filmpje konden bekijken.

Er heerste natuurlijk wat ongeloof bij de kinderen, maar toen ik hen had uitgelegd dat overal ter wereld mensen met een internet verbinding via YouTube ons filmpje konden bekijken … dan voelden de meesten zich al heuse sterren. Als snel kreeg ik de vraag of ook mensen in China, India, Amerika, Canada, Afrika, Rusland en alle andere landen van de wereld echt het filmpje konden zien. En toen ik daar heel snel altijd ‘Ja’ op kon antwoorden waren ze enorm Trots.

Een voorproefje

Er is natuurlijk nog een hoop werk aan de winkel voor er van alle opnames een mooie montage kan gemaakt worden, maar ondertussen heb ik toch al een kleine trailer gemaakt, zodat kinderen, ouders en ons wereldwijk publiek toch al van een klein voorproefje kan genieten terwijl ze ongeduldig wachten op het eindresultaat 🙂

Natuurlijk is feedback altijd welkom … zowel hier als op de YouTube pagina van het filmpje zelf. Geniet er van … en aarzel niet om het met anderen te delen !

http://bit.ly/2BShowTrailer

Tagged with:  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Looking for something?

Use the form below to search the site:

Still not finding what you're looking for? Drop a comment on a post or contact us so we can take care of it!

Visit our friends!

A few highly recommended friends...