Project rond Media in samenwerking met Basisschool De Regenboog (Ertvelde)

On January 19, 2011, in onderwijs, technologie, Uncategorized, by Stefaan Lesage

Een tijdje terug kreeg ik via een kennis een filmpje te zien van de leerlingen uit de klas 2B van de Basisschool De Regenboog in Ertvelde. Ik vond het best een leuk initiatief van een school uit onze, en nam dan ook contact met hen op. Ik gaf hen een aantal suggesties en stelde voor om eventueel wat te helpen bij een volgend filmpje.

Wat vooraf ging

Een tijdje terug kreeg ik via een kennis een filmpje te zien van de leerlingen uit de klas 2B van de Basisschool De Regenboog in Ertvelde. Misschien zijn er nog een aantal bezoekers die het vorige filmpje niet gezien hebben, dus snel nog even de YouTube toevoegen in deze post !

Ikzelf vond het een leuk initiatief van een school uit de buurt, en nam even contact met hen op. Na het geven van een aantal suggesties stelde ik voor om eventueel wat te helpen bij een volgend filmpje.

Van het ene kwam het andere

Na wat over-en-weer gemail werd duidelijk dat men graag nog een filmpje zou maken met de kinderen, en dat allemaal in het kader van een project rond het thema Media. Ik herhaalde mijn aanbod om wat te helpen, en gaf ook een aantal ideetjes. De bedoeling was in eerste instantie om een beeld te vormen van het soort filmpje dat de kinderen konden maken.

Op zich kan je natuurlijk alle kanten uit, maar Juf Marie-Rose wou de kindjes zelf wat voorstellen laten maken en op basis daarvan beslissen wat het zou worden.

Brainstormen in het klaslokaal

Vorige week was het dan zover. Ik uitgenodigd in het klasje om samen met de Juf Marie-Rose en de leerlingen van klas 2B wat van gedachten te wisselen. Met 20 kindjes in de klas hoopten we toch een aantal voorstellen te krijgen.
De leerlingen werden verdeeld in 4 groepjes, en elk groepje kon een aantal voorstellen noteren. Achteraf werden de voorstellen van de 4 groepjes werzameld zodat erover gestemd kon worden.

Het werd al snel duidelijk dat er een aantal verschillende pistes waren. Een aantal voorstellen waren best verrassend, en tijdens de stemming hielden we nog een 5-tal voorstellen over. Wat het uiteindelijk zal worden laat ik nog even in het midden … maar ik ben er zeker van dat het voor iedereen een leuke en leerzame ervaring wordt !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Looking for something?

Use the form below to search the site:

Still not finding what you're looking for? Drop a comment on a post or contact us so we can take care of it!

Visit our friends!

A few highly recommended friends...