ITP0024 – iPhoto '11 – Deel 2

On December 31, 2010, in Andere, Apple Software, Flickr, iLife, iPhoto, Podcast, Software, Video Tutorials, by Stefaan Lesage

Zoals aan het begin van deze maand aangekondigd werd de iPhoto ’11 tutorial opgesplitst in twee delen. Vandaag dus deel 2 van deze tutorial over iPhoto ’11, onderdeel van het nieuwe iLife ’11. In dit onderdeel behandelen we de Facebook en Flickr integratie, diavoorstellingen, foto’s delen via eMail en het gedeelte fotoboeken en kaarten.

Inleiding

Eerder deze maand stond het eerste deel van de iPhoto ’11 tutorial reeds online, met de belofte om begin januari ook deel twee beschikbaar te stellen. Met de feestdagen in het vooruitzicht heb ik deze aflevering iets sneller afgewerkt dan voorzien en komt ze vandaag dus reeds online.

ITP0024 – iPhoto ’11 – Deel 2 from Stefaan Lesage on Vimeo.

Facebook en Flickr integratie

Reeds in de vorige versie van iPhoto was het mogelijk om uw foto’s te delen via Facebook en Flickr. In iPhoto ’11 is alles echter veel eenvoudiger geworden. Niet alleen kan je nu uw foto’s gewoon publiceren naar Facebook en Flickr, maar in de achtergrond zal iPhoto er ook voor zorgen dat bestaande Facebook en Flickr foto’s ook gedownload worden naar iPhoto. Daarnaast kan je nu ook vanuit iPhoto zien wie er gereageerd heeft op uw foto’s en kan je natuurlijk ook rechtstreeks vanuit iPhoto reageren of commentaar geven.

Foto’s delen via eMail

Ook voor het delen van foto’s via eMail hoef je nu iPhoto ’11 niet meer te verlaten. In de toepassing werd immers een volledig nieuw eMail paneel toegevoegd. Van hieruit kan je een collage van geselecteerde foto’s doormailen naar vrienden en familie, samen met eventueel de foto’s zelf. En dit alles kan op basis van een aantal heel mooie thema’s.

Diavoorstellingen

Ook hier werden nieuwe en erg knappe thema’s toegevoegd. Het geheel is ook wat eenvoudiger gemaakt en je beschikt nu over meer mogelijkheden om eventuele presentaties wat aan te passen met extra titels.

Fotoboeken en Kaarten

Ook het onderdeel Fotoboeken en Kaarten werd aangepakt. De volledige interface voor boeken en kaarten is nu volledig herwerkt. Je kiest het thema van het boek of de kaart nu op een visuele manier door aan te duiden welk formaat, type en kleur je wenst. Daarna kan je de fotoboeken en kaarten nog verder aanpassen. Ik merkte ook dat iPhoto soms voorstellen doet m.b.t. het type foto dat het best zou plaatsen in een bepaalde dropzone. Zo stelt iPhoto bv. voor om een close-up of een groepsfoto te plaatsen. Best wel knap … al had ik tijdens de opname precies toch een paar opmerkingen / probleempjes.

Feedback

Hebt u opmerkingen of suggesties m.b.t. deze aflevering of de podcast, aarzel dan niet om ze te posten op de iTutor Podcast website, of ze via mail te versturen.

2 Responses to ITP0024 – iPhoto '11 – Deel 2

  1. jaap deen says:

    betref Diavoorstelling in iPhoto – iPhoto 9.1.5 functioneert prima – maar … als ik de Diavoorstelling aanklik krijg ik de eerste foto plus het venster met de verschillende ‘bekijk’ mogelijkheden – klik ik hierin iets aan dan gaat de cursor ronddraaien – heb geen mogelijkheid om iPhoto te stoppen en ben ik genoodzaakt om de mac uit te zetten en weer opnieuw op te starten – – – graag uw aandacht en een oplossing

    • Stefaan Lesage says:

      Heb je al eens geprobeerd uw iPhoto bibliotheek te herstellen ? Voila … mijn aandacht heb je al … maar een oplossing is misschien wel wat vee lom zomaar te eisen … niet ?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Looking for something?

Use the form below to search the site:

Still not finding what you're looking for? Drop a comment on a post or contact us so we can take care of it!

Visit our friends!

A few highly recommended friends...