FACTS 2010 – Flanders Expo, Gent

On October 24, 2010, in Uncategorized, by Stefaan Lesage

FACTS is de grootste Fantasy, Anime, Comics, Toys en Science-Fiction beurs van de Benelux, en gisteren mocht ik mee als fotograaf van het Knightwise Pers team.

Een poosje terug kreeg ik de vraag van Knightwise of ik interesse had om hun ‘pers fotograaf’ van dienst te spelen op de komende FACTS 2010 beurs in Gent. FACTS blijkt het grootste gebeuren met betrekking tot Fantasy, Anime, Comics, Toys en Science Ficiton te zijn binnen de Benelux te zijn op dat vlak en biedt meer dan 12.000 vierkante meter beursvloer, met 150 standhouders en had vorig jaar nog meer dan 13.000 bezoekers. Nu ben ik zelf ook een grote fan van al die Fantasy en Science-Fiction zaken, en leek heb mij wel leuk om daar eens naartoe te gaan.

Altair - Assassin's Creed

Altair - Assassin's Creed

Gisteren was het dus zover, het Knightwise pers team was ter plaatse. De beurs begon met een zaal voor de Game fanaten onder ons, maar we besloten al snel om eerst de rest van de beurs te bekijken. Tenslotte waren we gekomen om te zien wat FACTS zo allemaal te bieden heeft m.b.t. Fantasy en Science-Fiction.

Al snel bleek dat we zeker en vast niet de meest geeky aanwezigen waren. Tussen het publiek liepen tal van zogenaamde Cos’Players. Cos’Players zijn mensen die zich niet alleen verkleden als een bepaald personage, maar ook zich volledig inleven in die rol.

Zo kwamen we onderweg Altair tegen. Voor zij die niet weten over wie ik het heb: Altair is het hoofdpersonage (een sluipmoordenaar) uit het Assassins Creed spel) tegen.

Knightwise poseert

Knightwise poseeert

Niet alleen kwamen het costuum en de attributen overeen met het personage in het spel, maar de manier waarop hij zich door de massa bewoog was net zoals in het spel zelf. Af en toe ging hij zelfs schuilen en zocht hij ook even een donker hoekje op om te schuilen tot de kust weer veilig was.

Naast de gekende personages uit de Star Trek, Star Gate en Star Wars series vond je tussen de mensen ook andere personages uit games en films. Eerlijk gezegd was ik hier en daar zelfs sterk gecharmeerd door een of ander bloedmooi elfje die glimlachend aan mij voorbij liep.

Knigtwise bij de R2 Builders Club

Knigtwise bij de R2 Builders Club

Toen we dachten dat we alles wel al hadden gezien kwamen we op de stand van de officiële R2 Builders Club. Ja, je leest het goed. Er blijkt een officiele club te zijn voor R2 bouwers, en op FACTS reden er zo zeker een stuk of 10 rond. Ieder van de R2’s was gewoonweg schitterend gebouws, met allerhande zaken die bewogen, inclusief lichtjes en geluidjes.

Op de beursvloer zelf kon je tal van zaken kopen rond dit thema, gaande van Comics over beeldjes en maskers, speelgoed, light sabers en zwaarden tot zelfs exacte replica’s van een aantal film attributen. Kortom, voor elk wat wils … al zou ik iedereen aanraden om eerst een een informatieve ronde te maken, want prijzen kunnen soms verschillen van stand tot stand.

Knightwise heeft trouwens hier en daar ook een aantal interviews opgenomen, zowel audio en video. Vermoeddellijk komen die heel snel online … ikzelf kijk al uit naar het resultaat.

Kortom, het was een fantastische namiddag op een beurs waar ik zeker nog eens terug naartoe wil. Heb je interesse in Fantasy, Anime, Comics, Toys en Science Ficiton dan moet je er zeker naartoe gaan. Voor mij was het trouwens ook een leuk om te zien … dat ik nog zo geeky niet ben dan ik zelf dacht …

Meer foto’s vind je op mijn Flickr Pagina in de FACTS 2010 Set

Tagged with:  

5 Responses to FACTS 2010 – Flanders Expo, Gent

 1. […] This post was mentioned on Twitter by StefaanLesage, StefaanLesage. StefaanLesage said: @knightwise Done, Dropbox up to date, my flickr set http://bit.ly/9stpK4, my (Dutch) post http://bit.ly/cmgszx […]

 2. Vanessa says:

  Geweldige ervaring! <3 Thanks for checking out my blog too 😉

 3. Graag gedaan, was inderdaad bijzonder leuk. Ik kijk al uit naar volgend jaar of een gelijkaardige beurs buiten de BENELUX.

  Groeten,

  Stefaan

 4. […] Stefaan Lesage, @stefaanlesage op Twitter, of via de Devia website. Voor meer informatie over zijn FACTS avonturen en de bijhorende foto’s kan je terect op de blogpost die hij erover schreef. […]

 5. […] remember that two years ago I already wrote about someone cosplaying Altair (Assassins Creed) in my dutch blogpost. Well, this year Ubisoft was showing off Assassins Creed III at facts. They had a booth where you […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Looking for something?

Use the form below to search the site:

Still not finding what you're looking for? Drop a comment on a post or contact us so we can take care of it!

Visit our friends!

A few highly recommended friends...