Een SSD Drive in je MacPro ? Zorg dan dat je een passende mount hebt !

On October 4, 2010, in Hardware, Uncategorized, by Stefaan Lesage

Heb je mijn vorige post gelezen, dan weet je ondertussen dat ik een SSD drive heb gekocht. Jammergenoeg had ik toen niet een passende mount, maar ondertussen is dat euvel opgelost.

Een dikke week terug trok ik dus naar de lokale Tones winkel om een externe harddisk aan te schaffen. Terwijl ik er toch was, kocht ik mij gelijk een 120 Gb Crosair SSD Drive voor mijn MacPro.

MaxConnect Mount

Voorbeeld voor de MaxConnect Mount

Nu moet je weten dat zo een SSD een 2.5” formaat heeft, en de harddisk bays van een MacPro voorzien zijn om een 3.5” harde schijf in te monteren. Ik vroeg dus aan de verkoper of dat wel zou lukken. Hij wist mij toen te verzekeren dat er in het doosje ook een mount zat waarmee je de 2.5” SSD in een 3.5” nis kon monteren. Ik dus tevreden naar huis, maar bij mijn thuiskomst zag ik dat die mount niet paste in de bays van mijn MacPro. Nu kan ik de lokale PC boer niet kwalijk nemen dat hij daar niet van op de hoogte was, dus monteerde ik alles zo.

Het was echter maar een tijdelijke oplossing, want de SSD drive hing toch een beetje los in de MacPro. Nu had ik wel kunnen werken met plakband en elastiekjes zoals je in de bijgevoegde foto’s kan zien, maar ook dat zou maar een tijdelijke oplossing zijn.

Met de MacConnect mount

Met de MacConnect mount

Ik ging dus op zoek naar een degelijke mount voor mijn 2.5” SSD drive. Gelukkig had Don McAllister van Screencasts Online (een collega Screencaster) vorig jaar reeds net hetzelfde gedaan. Via zijn blogpost hieromtrent vond ik de MaxConnect van MaxUpgrades.

Snel bestellen dus die handel, en nog geen 3 dagen later zat het reeds in mijn bus. Ondertussen is de SSD drive dus veilig en stevig gemonteerd in de MacPro. Over een snelle service gesproken!

Het monteren zelf was binnen de 5 minuten gebeurd. Gewoon wat schroefjes vastvijzen en dan in de gleuf duwen en de kous was af.

Ondertussen is ook al het grote werk begonnen (en zo goed als afgewerkt). Na het nemen van een degelijke backup, werd OS X opnieuw geinstalleerd op de SSD en heb ik ervoor gezorgd dat alle data van de verschillende gebruikers op een tweede harddisk staan. Dat was immers nodig, anders paste het niet allemaal op de SSD. Maar misschien leg ik in een volgende post wel even uit hoe ik dat voor elkaar kreeg.

Oh, voor de geïnteresseerden nog even meedelen dat de foto’s bij dit artikel niet van mij zijn, maar met de toesteming van de fotograaf mochten gebruikt worden in deze post. De fotograaf is Davis Brandon, en je kan al zijn werk terug vinden in zijn Flickr Photostream.

Tagged with:  

0 Responses to Een SSD Drive in je MacPro ? Zorg dan dat je een passende mount hebt !

  1. Sander says:

    Waar in Nederland kan ik deze SSD mount bestellen

    Met vriendelijke groet,

    Sander Bruins

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Looking for something?

Use the form below to search the site:

Still not finding what you're looking for? Drop a comment on a post or contact us so we can take care of it!

Visit our friends!

A few highly recommended friends...