Ik ga op reis en ik neem mee … een iPad !

On September 1, 2010, in Andere, Apple Hardware, Hardware, iPad, Uncategorized, by Stefaan Lesage

De vakantie zit er ondertussen jammergenoeg reeds op, en dus is het misschien eens interessant om mijn bevindingen m.b.t. de iPad even neer te schrijven.

WIFI of 3G

Persoonlijk heb ik een 64Gb 3G iPad omdat ik graag waar en wanneer ik wil allerhande zaken zou kunnen lezen en opzoeken op het internet. Dat werkt perfect zolang je in eigen land blijft, maar in het buitenland lopen de Roaming Data kosten heel snel op. Ik had dus op voorhand beslist om geen Roaming data te gebruiken en te vertrouwen op Wifi voor het lezen van emails, twitter en andere zaken.

Een eerste tegenvaller dus … ons vakantiehuisje in de Dordogne had geen internet en dus ook geen Wifi. Ik dacht er dus aan om een Micro Sim kaartje te kopen zodat ik 3G data via Orange had voor 1 maand, maar de mensen in de winkel waren zo met een upselling bezig dat ik hen uiteindelijk vriendelijk bedankt heb.

Kijk mensen, als ik een winkel binnenkom voor een Pre Paid Micro-SIM kaartje waarmee ik gedurende 1 maand 3G data kan hebben op mijn iPad, dan heeft het echt geen zin om mij te overtuigen een abonnement af te sluiten … Ik ben dus de winkel buiten gestapt zonder 3G en hoopte wel ergens een publieke Wifi te vinden.

Daar in de Dordogne bleek dat echter niet zo eenvoudig te zijn. Ik vond er in Beynac een terrasje waar ik Wifi toegang had, maar dat was dan ook het enige wat ik in die 2 weken vond. Nu ja, die mensen van het terras zagen ons graag dagelijks komen om ‘s avonds een en ander te drinken en mijn post binnen te halen.

Boeken Lezen

Ik had mij voorgenomen om een aantal boeken te lezen op de iPad. Tenslotte lijkt het toestel mij toch ideaal hiervoor. iBooks stond al op mijn iPad, dus snel even de iBook Store bezoeken. Miljaar, wat een tegenvaller zeg !

De enige boeken die je in de iBooks Store kan vinden zijn de gratis boeken uit het Gutenberg project. Pas op, ik heb er een aantal titels gedownload (De Leeuw van Vlaanderen, De reis om de wereld in 80 dagen, …), maar een recent boek, of een technisch boek kopen, dat kan je hier bij ons nog niet !

Dus even voor de mensen van Apple : Ja, België is ook een land, en we lezen en kopen hier ook boeken !

Dus dan maar de Kindle for iPad app geinstalleerd en wat boeken via Amazon gekocht. In alle eerlijkheid is die Kindle app best goed. Vooral de manier waarop je de gekochte boeken kan lezen op alle toestellen (ook de Mac) en het systeem automatisch uw laatste positie in een boek kan synchroniseren tussen de verschillende toestellen.

Films bekijken en Muziek beluisteren via de iPad

‘s Avonds werd de iPad vaak opgezet om wat muziek op de achtergrond te hebben. Wel leuk om bij de BBQ nog even wat muziek af te spelen, dus zeker geslaagd.

Voor mijn vertrek had ik een aantal films (die ik legaal in mijn bezit heb) met Handbrake omgezet naar iPad formaat, en dat werkt best goed. Tijdens de rit heeft onze Jens zo de digitale versie van Up kunnen bekijken op de iPad.

Entertainment

Als entertainment toestel heeft het ook zijn nut bewezen. Ik ben ondertussen een fan geworden van Sudoku Tablet op de iPad. Om toch ook de educatieve mogelijkheden van de iPad te benutten heb ik samen met mijn zoon Jens vaak naar de sterren gekeken met Starwalk for iPad.

Een andere iPad app waar we de kinderen mee konden vermaken is de Chalkin Chimp’s Chalkboard app (2,99 €). Een tekenprogramma voor de iPad van Belgische makelij! De kinderen waren er echt weg van! Niet alleen het tekenen vinden ze leuk, maar ook het schilderen met ‘vuur’ en ‘licht’ spreekt tot hun verbeelding.

Ikzelf was al verkocht toen ik het intro scherm zag. Het intro scherm is interactief, en het aapje reageert op een aanraking. Zelfs voor een baby was het intro scherm al genoeg voor uren kijk plezier.

Gebruiksgemak

We weten ondertussen allemaal wel hoe eenvoudig het is om die iOS toestellen te bedienen met de handen. De touch-based interface is echt eenvoudig aan te leren en vergt niet al te veel uitleg.

We hadden op een bepaald moment een Pools meisje van 7 bij ons over de vloer. En alhoewel zij geen Nederlands spreekt, en mijn Pools even goed is als mijn Chinees, toch kon ik met een paar bewegingen uitleggen hoe het systeem werkt. Een paar keer laten zien en ze was ermee weg (en na een tijdje ook weg van).

Een ideaal toestel dus om mee te nemen op reis

Door het formaat van de iPad en het gebruiksgemak is de iPad dus een ideaal toestel om mee te nemen op reis. Als nu ook de mensen van Apple er eens voor zorgen dat de Camera Connection kit bij ons ook ergens in de winkel te verkrijgen is, dan zou ik zelfs de laptop gewoon thuis laten !

Tagged with:  

One Response to Ik ga op reis en ik neem mee … een iPad !

  1. iDept says:

    Heel herkenbaar allemaal. Ik heb mijn reiservaringen hier neergeschreven -> http://idept.blogspot.com/2010/09/op-reis-met-de-ipad-welke-reis-zegt-u.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Looking for something?

Use the form below to search the site:

Still not finding what you're looking for? Drop a comment on a post or contact us so we can take care of it!

Visit our friends!

A few highly recommended friends...