ITP0020 – TextExpander 3

On May 14, 2010, in Andere Software, Podcast, Video Tutorials, by Stefaan Lesage

Vandaag bekijken we TextExpander 3 van SmileOnMyMac. TextExpander 3 is een applicatie waarmee u aan de hand van een afkorting of keyword een al dan niet vooraf geformatteerde tekst kan invoeren in een bepaalde applicatie. De applicatie is heel handig in gebruik en werkt onmiddellijk over gans uw systeem.

Vandaag bekijken we TextExpander 3 van SmileOnMyMac.

TextExpander 3 is een applicatie waarmee u aan de hand van een afkorting of keyword een al dan niet vooraf geformatteerde tekst kan invoeren in een bepaalde applicatie. De applicatie is heel handig in gebruik en werkt onmiddellijk over gans uw systeem.

Voor diegene onder ons die vaak emails beantwoorden, brieven schrijven, of in het algemeen vaak dezelfde tekst typen kan TextExpander 3 een grote tijdswinst betekenen.

De opzet is eenvoudig. Je kan voor een tekst een snippet definiëren in TextExpander 3, daar een omschrijving aan geven en een afkorting of keyword specificeren. Telkens je nu deze tekst dient in te voeren kan je gewoonweg de afkorting gebruiken en automatisch zal TextExpander 3 ervoor zorgen dat de afkorting vervangen wordt door de volledige tekst.

TextExpander 3 is niet alleen handig voor gewone teksten, maar met TextExpander 3 kan je ook verschillende Snippets gaan combineren tot 1 geheel. Daarnaast kan je in TextExpander 3 ook werken met invulvelden (Fill-In snippers) waardoor je zelfs een aantal zaken dynamisch kan laten invullen.

TextExpander is er ook voor de iPod Touch, iPhone en iPad en integreert perfect in Tweetie 2 voor de iPhone, Twittelator en SimpltTweet. Meer info over TextExpander Touch kan je terugvinden op de TextExpander Touch website.

Hebt u opmerkingen of suggesties m.b.t. deze aflevering of de podcast, aarzel dan niet om ze te posten op de iTutor Podcast website, of ze via mail te versturen.

2 Responses to ITP0020 – TextExpander 3

 1. Neman says:

  Beste

  Zijn de video tutorials niet meer te bekijken aub? Ik werk met een iMac (Leopard) en wil enkel video’s bekijken maar zie enkel de uitleg in tekst met daaronder een zwart beeld waar feitelijk de video zou moeten afspelen……

  Bedankt en nog veel succes!

 2. Hoi,

  Mag ik even informeren hoe je de video’s bekijkt ? Doe je dat via een web browser ? Zo ja, welke web browser gebruik je ? Normaal gezien zou alles via de web pagina toch moeten werken hoor. Ik zie alvast nog altijd de video bij dit artikel.

  Groeten,

  Stefaan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Looking for something?

Use the form below to search the site:

Still not finding what you're looking for? Drop a comment on a post or contact us so we can take care of it!

Visit our friends!

A few highly recommended friends...