ITP0019 – Kijkersvragen

On March 7, 2010, in Apple Software, iLife, iMovie, iPhoto, Podcast, Video Tutorials, by Stefaan Lesage

Vandaag behandelen we twee kijkersvragen. De eerste vraag heeft betrekking tot het oplossen van problemen met uw iPhoto bibliotheek en de andere vraag heeft alles te maken met aangepaste plaatsen op de kaarten in iMovie.

Vandaag een speciale aflevering, want in deze aflevering behandelen we 2 kijkersvragen.

Heel af en toe krijg ik een mailtje van een kijker met daarin een bepaalde vraag, of wordt een bijkomende vraag gesteld op onze website (http://www.itutorpodcast.com). Het is altijd leuk om dan even uit te zoeken of je op die vragen een antwoord kan geven, en daarom heb ik even geprobeerd om hiervoor een speciale aflevering te maken.

Onlangs kreeg ik in de familie de vraag of ik een probleem zou kunnen oplossen met een iPhoto bibliotheek die om een of andere reden ervoor zorgde dat iPhoto bleef hangen tijdens het opstarten. Ikzelf maak geregeld een reservekopie via Time Machine maar in dit geval had de desbetreffende persoon niet echt een reservekopie. Zelf had ik niet onmiddellijk een idee hoe ik het probleem kon oplossen en stlede ik even de vraag op Twitter. Blijkt nu dat iPhoto zelf een aantal tools heeft om uw iPhoto bibliotheek te herstellen, en dat doen we dan ook even uit de doeken.

De tweede vraag kwam van Abel, naar aanleiding van de Kaarten in iMovie uit aflevering 15. Het is namelijk zo dat niet alle plaatsnamen in het systeem zitten en je enkel grote steden of steden met luchthavens kan terugvinden. Maar hoe voeg je dan in godsnaam andere steden toe aan het systeem ? Wel, je kan in iMovie ook aangepaste locaties toe voegen aan de hand van GPS Coordinaten.

Deze 19de aflevering is dus een speciale aflevering met kijkersvragen. Als hier positief op gereageerd wordt, denk ik er aan om in de toekomst nog gelijkaardige afleveringen te maken. Tenslotte is het de bedoeling dat jullie iets leren van deze podcast, en hoe kan je dat beter doen door te antwoorden op de vragen van de kijker zelf !

Hebt u opmerkingen of suggesties m.b.t. deze aflevering of de podcast, aarzel dan niet om ze te posten op de iTutor Podcast website, of ze via mail te versturen.

Tagged with:  

10 Responses to ITP0019 – Kijkersvragen

 1. Johan C says:

  Beste,
  Een andere methode om de coördinaten in IMovie toe te voegen aan de map is door enkele foto’s in je tijdlijn tussen de video te stoppen. Op deze foto kan je de geolokatie heel nauwkeurig aanbrengen ( vb. als je een camera met geocoding bezit zoals een iPhone, of anders in iPhoto waar je elke foto manueel kan geotaggen).

  Automatisch zal dit in IMovie overgenomen worden om een precieze kaart aan te maken zonder veel moeite.

  • Dag Johan,

   Bedankt voor de feedback. Deze kende ik nog niet. Bedoel je dat de Kaarten dan de locaties van uw GeoTagged foto’s gebruiken ? Moet ik zeker eens uitproberen want dat wist ik dus totaal niet ! Bedankt voor de tip. Moet ik misschien eens opnemen in een volgende Kijkersvragen aflevering. Zo zie je maar he, ook ik kan af en toe nog iets bijleren.

   Bedankt,

   Stefaan

 2. Johan C says:

  Hier ben ik weer… Ik was geïntrigeerd door de vraag uit de podcast en had onmiddellijk mijn “lapmiddel” ingestuurd. Toch zocht ik nog wat verder en vond de betere toepassing : http://craig.stanton.net.nz/code/imovielocationeditor/

  Deze werkt heel eenvoudig en handig. Zorg ervoor dat je eerst Google Earth geïnstalleerd hebt, alvorens deze toepassing te starten.

 3. tuur tisseghem says:

  ik heb een vraag voor stefaan kom je uit Aalst?

 4. Welk programma gebruik jij voor je scher op name?

 5. Ah en ik woon in Zottegem

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Looking for something?

Use the form below to search the site:

Still not finding what you're looking for? Drop a comment on a post or contact us so we can take care of it!

Visit our friends!

A few highly recommended friends...