ITP0018 – Viewfinder

On January 28, 2010, in Andere Software, Podcast, Video Tutorials, by Stefaan Lesage

Zoals je kan zien is aflevering 18 de eerste aflevering in de nieuwe stijl van de Podcast. Vandaag komen we dus naar buiten met het nieuwe logo, de nieuwe graphics en thema muziek. Kortom de iTutor Podcast heeft een volledige nieuwe look & feel gekregen. In deze aflevering bekijken we Viewfinder van Connected Flow

Velen onder ons zijn al wel eens in Flickr op zoek gegaan naar een afbeelding de gebruikt kan worden bij een presentatie. Maar zoals wel ook allemaal al hebben ondervonden is Flickr gigantisch. Het bevat miljoenen foto’s met allemaal verschillende licenties. Het juisten beeld vinden is dus tijdrovend, en dat is nu net wat de mensen van Connected Flow ook vonden toen ze op het idee kwamen van ViewFinder. Viewfinder is dus een applicatie waarmee je op een eenvoudige manier flickr kan afspeuren naar relevante afbeeldingen van hoge kwaliteit met een Creative Commons licentie, zodat je de afbeelding mag gebruiken bij uw komende presentatie.

Daarnaast is Viewfinder ook heel eenvoudig in gebruik, en maakt het zelfs kinderspel om een verwijzing naar de fotograaf op Flickr op te nemen in uw KeyNote presentatie. Viewfinder is dus een bijzonder interessante applicatie, dus laten we snel van start gaan met onze tutorial.

In deze tutorial bekijken we onder andere hoe we Viewfinder kunnen downloaden en installeren. We bekijken ook even de verschillende mogelijkheden waarop je met Viewfinder foto’s kan zoeken op Flickr. Na het downloaden kan je natuurlijk de afbeeldingen gebruiken in uw presentaties en documenten. Viewfinder heeft immers een bestaande integratie met Keynote, maar via Drag & Drop kan je de afbeeldingen ook gebruiken in andere applicaties zoals Pages, Numers en nog veel meer.

Als laatste bekijken we dan ook even wat Viewfinder in petto heeft om zogenaamde Orphan Works te vermijden. En voor diegene die nog niet weten wat Orphan Works zijn wordt dat nog snel even uit de doeken gedaan.

Zoals je kan zien is aflevering 18 de eerste aflevering in de nieuwe stijl van de Podcast. Vandaag komen we dus naar buiten met het nieuwe logo, de nieuwe graphics en thema muziek. Kortom de iTutor Podcast heeft een volledige nieuwe look & feel gekregen.
Hebt u opmerkingen of suggesties m.b.t. deze aflevering of de podcast, aarzel dan niet om ze te posten op de iTutor Podcast website, of ze via mail te versturen.

2 Responses to ITP0018 – Viewfinder

  1. […] This post was mentioned on Twitter by StefaanLesage, StefaanLesage and StefaanLesage, Tech45 Podcast. Tech45 Podcast said: @Fraserspeirs The episode about Viewfinder of our Dutch mac Video Tutorial podcast is now available : http://bit.ly/ag5Jde […]

  2. Social comments and analytics for this post…

    This post was mentioned on Twitter by StefaanLesage: iTutor Podcast 18 – Viewfinder http://bit.ly/ag5Jde De eerste alfevering v/d volledig vernieuwde Video Tutorial Podcast. Feedback welkom….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Looking for something?

Use the form below to search the site:

Still not finding what you're looking for? Drop a comment on a post or contact us so we can take care of it!

Visit our friends!

A few highly recommended friends...