Verzorgen van een aantal Workshops op de MacBeurs

On November 11, 2009, in Uncategorized, by Stefaan Lesage

De MacBeurs op 15 november in Hasselt Ja, het is weer zover. Ook dit jaar organiseert Apple User Group MacLimburg de jaarlijse MacBeurs. Het is de ideale gelegenheid om made Mac gebruikers te ontmoeten en ervaringen uit te delen. Dit jaar zijn er opnieuw een aantal workshops, en dit jaar verzorg ik er zelf zo’n […]

De MacBeurs op 15 november in Hasselt

Ja, het is weer zover. Ook dit jaar organiseert Apple User Group MacLimburg de jaarlijse MacBeurs. Het is de ideale gelegenheid om made Mac gebruikers te ontmoeten en ervaringen uit te delen. Dit jaar zijn er opnieuw een aantal workshops, en dit jaar verzorg ik er zelf zo’n 3 tal. Daarnaast komen nog een aantal andere bekende Belgische Mac gebruikers ook een aantal workshops geven. Zo zal Frank De Graeve van de Neat Little Mac Apps er een workshop geven rond podcasting en zal Bert Timmermans, het brein achter de KeyPoint iPhone applicatie en collega uit CocoaHeads Belgium er een presentatie geven over de iPhone Apps.

Kortom, het wordt een dag vol interessante sessies waar iedere mac gebruiker, jong of oud, beginner of gevorderde, iets interessants kan bijleren.

De workshops die ik er zal geven

Werken met iPhoto

Zowel de beginnende als wat gevorderde gebruikers kunnen iets opsteken in deze iPhoto workshop. We bekijken namelijk het volledige proces gaande van de import van uw fotos, het organiseren van uw fotos, het gebruik van Gebeurtenissen, Gezichten en Plaatsen tot het werken met GeoCoding om de plaats aan te duiden waar een foto werd genomen. Daarnaast bekijken we ook even hoe we onze foto’s kunnen delen met andere gebruikers aan de hand van foto albums, DVD’s, MobileMe, Facebook en Flickr.

Werken met iMovie

De iMovie workshop leidt u door heet volledige proces binnen iMovie. Startend bij de import van uw bron materiaal, het gebruiken van de gebeurtenissen, de basis bewerkingen op uw clips, het werken met projecten en sleutelwoorden tot de meer geavanceerde mogelijkheden zoals de beeldstabilisatie, kleurcorrectie, die precisie editor. We bekijken ook even de mogelijkheden m.b.t. het gebruik van overgangen, titels, thema’s en kaarten, en als de tijd het toelaat bekijken we ook even hoe je uw video’s kan delen via MobileMe, YouTube en zelfs andere video sharing websites.

Van iMovie naar Final Cut Express en Final Cut Pro

Deze workshop heeft als doel de mensen die iMovie ontgroeid zijn een kleine introductie te geven in de wondere wereld van Final Cut Expres (of Final Cut Pro). Het pakket bevat tal van mogelijkheden en deze workshop is bedoeld als introductie. We overlopen even de User Interface en werken on zo van de Viewer over de Canvas en de Timeline (Tijdslijn). We laten even zien hoe je clips kan monteren tot een volwaardige film, hoe je overgangen en titels kan gebruiken en hoe je composities kan maken. Mocht er voldoende tijd zijn dan bekijken we ook even de mogelijheden tot het customisen van de GUI en de geavanceerde mogelijheden m.b.t. tot het capturen van uw bron materiaal.

Zeker de moeite waard

Zoals je op de website van de MacBeurs kan zien zijn er nog tal van andere workshops gepland rond thema’s zoals fotografie, video bewerking, audio, iPhone en nog tal van andere zaken. Zeker de moeite dus om even een kijkje te nemen. Meer info vind je terug op de website van de MacBeurs zelf.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Looking for something?

Use the form below to search the site:

Still not finding what you're looking for? Drop a comment on a post or contact us so we can take care of it!

Visit our friends!

A few highly recommended friends...