CocoaHeads Belgium Founding Meeting

On September 5, 2009, in Uncategorized, by Stefaan Lesage

Sinds kort heb ik mij voorgenomen om naast het programmeren in Delphi ook eens te kijken hoe het zou zijn om te programmeren op de Mac en de iPhone. Ik heb dus een aantal boeken gekocht en ben druk bezig met het leren van Objective-C en Cocoa / CocoaTouch.

Ondertussen heb ik toch al een kleine basiskennis en heb ik al tal van websites bezocht. Wat mij opviel was dat er een aantal CocoaHeads groepen bestaan wereldwijd. CocoaHeads is eigenlijk niets anders dan een groep van Cocoa ontwikkelaars die geregeld samenkomen en zo ervaringen delen, netwerken, presentaties verzorgen en nog veel meer.

Ik ging dus op zoek naar een Belgische afdeling van CocoaHeads, maar deze bleek niet te bestaan. Na wat rondvraag werd het al snel duidelijk dat hier wel interesse voor is en dat toch al een aantal mensen met het idee hadden gespeeld om een Belgische CocoaHeads uit de grond te stampen. Maar tot nu toe, is die er nog niet.

Ik heb dus besloten om het heft in eigen handen te nemen en er zelf voor te zorden dat er een Belgische CocoaHeads komt,

Het heeft wat tijd en moeite gekost, maar ik ben blij te mogen melden dat er een officiele datum en locatie is voor de eerste Belgische CocoaHeads. Deze meeting zal naar alle waarschijnlijkheid in het Engles zijn, aangezien er ook mensen aanwezig zullen zijn van over de taalgrens (en misschien ook iemand vanuit Frankrijk).

De meeting zal doorgaan op maandag 28 september vanaf 19 uur in de gebouwen van het IBBT in Gent (Zuiderpoort Office Park, Gaston Crommenlaan 8, 9050 Gent-Ledeberg, Belgium).

Deze eerste meeting zal een eerder ‘informeel’ karakter hebben. Het is de bedoeling dat we in eerste instantie kennis maken met andere Cocoa en Cocoa Touch enthousiastelingen uit België (en misschien ver daarbuiten).

Het doel van deze eerste meeting is een Brainstorm sessie met de aanwezigen. Tijdens deze sessie zal iedereen de mogelijkheid hebben om ons te helpen het pad te effenen voor een echte belgische CocoaHeads. Op die manier kunnen we ervoor zorgen dat de belgische CocoaHeads HET event wordt voor en door de belgische Cocoa / CocoaTouch community.

De bijeenkomst is volledig gratis voor iederen die interessen heeft in het ontwikkelen voor het Mac en iPhone platform. Er wordt wel vriendelijk verzocht hiervoor te registreren.

Ken je ander mensen die ook geinteresseerd zijn ? Aarzel dan niet om dit bericht naar hen door te sturen. Bijkomende informatie (alsook een link naar de registratie website) vind je terug op de website van de CocoaHeads België.

Met vriendelijke groeten,

Stefaan

Tagged with:  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Looking for something?

Use the form below to search the site:

Still not finding what you're looking for? Drop a comment on a post or contact us so we can take care of it!

Visit our friends!

A few highly recommended friends...