iTutor Podcast Reviews, Statistieken en iTunes Top Podcast Lijst

On August 11, 2009, in Uncategorized, by Stefaan Lesage

Een tijdje terug heb ik een engelstalige Press Kit waarin ik de download statistieken van de podcast in heb ondergebracht. Ik hou dat niet constant in de gaten, maar af en toe probeer ik het wel up to date te houden. Vandaag heb ik dus even de tijd gevonden om de tabelletjes bij te werken, […]

Een tijdje terug heb ik een engelstalige Press Kit waarin ik de download statistieken van de podcast in heb ondergebracht. Ik hou dat niet constant in de gaten, maar af en toe probeer ik het wel up to date te houden. Vandaag heb ik dus even de tijd gevonden om de tabelletjes bij te werken, en ik ben eigenlijk wel aangenaam verrast.

Een aflevering van onze podcast wordt gemiddeld zo’n 900 keer gedownload, met uitschieters voor bepaalde afleveringen tot 1400 en zelfs een topper van 1700 downloads. Na de zomer van 2008 is er een aantal maanden een pauze geweest, wat ook duidelijk te merken is aan de statistieken.

De les die we hieruit leren is dat we ons zoveel mogelijk aan ons schema moeten houden. Is er een paar maanden geen aflevering beschikbaar, dan haken de kijkers af. Eens de kijker afhaakt wordt het moeilijk om hem terug te winnen, maar ondertussen zijn we terug goed op weg. We zijn ondertussen 14 afleveringen bezig en hebben een totaal van ongeveer 12500 downloads kunnen verzorgen.

Downloads Demographics

Downloads Demographics

Naast de gewone downloads worden de filmpjes ook verspreid via een aantal Video Sharing Websites zoals Blip.tv, Vimeo, Viddler, Revver, Howcast, Sclipo, … Ook die genereren trafiek die niet opgenomen is in de LibSyn statistieken. De uitschieters hier zijn Revver, Blip.TV en Sclipo. Alles samen genereren die Video Sharing Websites nog eens een gemiddelde van 250 views per aflevering, alles samen goed voor nog eens 3500 views.

Wat ook nog opvalt is dat 51 % van onze downloads uit de Benelux komen, maar dat er ook een groot aantal downloads uit de VS komen. Andere landen waar in mindere mate de podcast gedownload wordt zijn : Frankrijk, Duitsland, Zweden, Zwitserland, UK, … Opmerkelijk is ook dat er ook een aantal downloads komen uit landen zoals India, Rusland, Israel, Indonesie, Canada, …

Ondertussen heb ik ook even de iTunes Podcast charts bekeken, en ook daar was ik toch wel tevreden van. In de Podcast -> Technology -> Software How-To sectie van de iTunes Music Store prijkt de iTutor Podcast ondertussen op de 19 de plaats. Op zich niets spectaulairs, maar voor een vrijetijdsproject is het toch goed meegenomen.

Ik heb echter nog een aantal verzoekjes voor de kijkers / bezoekers van de podcast en zijn website. In de toekomst zou ik de podcast immers nog willen verbeteren, maar daar heb ik jullie hulp voor nodig. Zijn er zaken die jullie willen zien in de podcast, wensen jullie meer afleveringen, betere tutorials, tutorials over bepaalde onderwerpen, of wat dan ook … laat het ons weten. Post een commentaar op deze blogpost zodat wij een duidleijk beeld krijgen van datgene wat jullie van ons verwachten.

Vind je de podcast goed zoals hij nu is, dan kan je ook in de iTunes Music store een Review schrijven over de podcast. Niet alleen toon je zo uw appreciatie voor de podcast, maar je zorgt er onrechtstreeks ook voor dat de podcast meer zichtbaarheid krijgt in de iTunes Music Store.

Wat zijn wij van plan met de podcast ? Wel, eigenlijk is het nog een klein beetje een geheim, maar toch zal ik een tipje van de sluier lichten :

Er komt een kleine Rebranding van de Podcast

  • Er werd een nieuw (heel knap) logo ontworpen door niemand minder dan Veerle Pieters dan duoh!
  • Er werd iemand ingeschakeld om onze eigen podcast tune / achtergrond muziek te maken
  • Er wordt druk werk gemaakt van nieuwe Motion Templates voor de intro en titels

Wanneer je alles te zien zal krijgen ? Wel, zoals wij software ontwikkelaars altijd zeggen : “Wanneer alles af is”. Ik ben erg blij met het nieuwe logo, dat in dezelfde sfeer en stijl ligt als het Devia logo, maar het wordt voorlopig nog niet getoond tot ook de Motion Graphics af zijn.

Zijn er nog andere plannen en ideeën ? Ja, natuurlijk, maar alles hangt een beetje af van de tijd die ik eventueel extra in het project moet investeren. Zo speel ik al langer met het idee om de tutorials ook in het Frans te voorzien, en wie weet ook in het Engels. In eerste instantie wil ik echter de Vlaamse versie beter maken, en daar kunnen jullie mij bij helpen …

Langs deze weg zou ik ook de kijkers / luisteraars / lezers van deze podcast en de bijhorende website willen bedanken. 14 aflevering lang zijn jullie al trouwe kijkers, dat verdient dus een mooie Dank u wel !

Groeten,

Stefaan

Tagged with:  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Looking for something?

Use the form below to search the site:

Still not finding what you're looking for? Drop a comment on a post or contact us so we can take care of it!

Visit our friends!

A few highly recommended friends...