iTutor Podcast Update

On September 23, 2008, in Uncategorized, by Stefaan Lesage

Ja, het is inderdaad al even geleden dat er een nieuwe aflevering werd uitgebracht, en het kan wel nog een aantal weken duren. Ik wou toch even duidelijk maken dat de podcast niet dood is, integendeel … Binnenkort zijn we terug, en het kan alleen maar beter worden. De reden voor de vertraging zijn een […]

Ja, het is inderdaad al even geleden dat er een nieuwe aflevering werd uitgebracht, en het kan wel nog een aantal weken duren. Ik wou toch even duidelijk maken dat de podcast niet dood is, integendeel …

Binnenkort zijn we terug, en het kan alleen maar beter worden. De reden voor de vertraging zijn een aantal aanpassingen op professioneel vlak. Ik heb namelijk ondertussen een eigen zaak gestart, en de bedoeling is dat PodCasting & Video Tutorials ook opgenomen wordt in het pakket van diensten die ik zal aanbieden aan potentiële klanten. Voolopig is het echter nog even wachten … op nieuw materiaal ! ! !

Tot op heden deed ik alles aan de hand van een simpele USB microfoon die ik had aangesloten op mijn Mac. Over de geluidskwaliteit was ik niet super tevreden, en ik heb dus besloten om te investeren in audio materiaal. Concreet betekent dat een nieuwe en degelijke microfoon, een audio interface voor mijn mac, een microfoonstand, shock mount, plop filter, … Jammergenoeg blijkt er momenteel een probleempje te zijn met mijn bestelling, en moet ik daar dus nog even op wachten.

Tijdens deze wacht periode werd er ook nog in een aantal andere zaken geinvesteerd, zoals betere software. Ik heb ook uitgezocht waarom de video’s niet afspelen op een iPod Touch / iPhone. Als trotse eigenaar van een iPhone kon ik dus uitzoeken wat het probleem was, en het is eigenlijk niks meer dan het gebruik van een verkeerde instelling in mijn Compressor toepassing. De volgende aflevering zal dus zonder twijfel perfect af te spelen zijn op iPod en iPhone.

De bestaande video tutorials werden allemaal opgenomen en bewerkt in HD kwaliteit (720p voor de geinteresseerden), en wie weet zullen ze in de toekomst ook in dat formaat beschikbaar zijn. Ideaal om te bekijken op uw computerscherm of via de AppleTV op uw HD TV. HD kwaliteit betekent echter wel grotere bestanden, meer kosten qua bandbreedte, … dus moet ik nog even kijken hoe ik dat kan aanpakken.

Als laatste moet ik ook even kijken wat ik zal doen m.b.t. de hosting van deze site. Ik heb zo soms het gevoel dat alles nogal traag loopt. Het huidige hosting pakket is een Shared Hosting account in de Verenigde Staten, en dat zal waarschijnlijk ook de oorzaak zijn. Hosting providers hier in België zijn echter een pak duurder, en een dedicated server kost ook een bom geld. Het alternatief van een eigen server die hier in Europa gebaseerd is wordt echter overwogen, want voor mijn eigen zaak zal ik ook wel een eigen website nodig hebben. Suggesties m.b.t. hosting zijn altijd welkom, en Europese Hosting Providers die als sponsor willen instaan mogen mij ook altijd een berichtje nalaten 🙂

Kort samengevat is het dus nog even wachten op een nieuwe aflevering, maar is het ook de bedoeling dat alles er beter op wordt.

Suggesties voor volgende afleveringen zijn natuurlijk nog altijd welkom.

Groeten,

Stefaan

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Looking for something?

Use the form below to search the site:

Still not finding what you're looking for? Drop a comment on a post or contact us so we can take care of it!

Visit our friends!

A few highly recommended friends...