ITP0003 – iPhoto08 – Deel 3 – Afdrukken, Fotoboeken, Wenskaarten, Kalenders en de .Mac Webgalerie

On December 7, 2007, in .Mac, Apple Software, iLife, iPhoto, Podcast, Video Tutorials, Webgalerie, by Stefaan Lesage

Aflevering drie van de iTutor Podcast is reeds beschikbaar. Vandaag gaan we dieper in op de nieuwe Print functionaliteit, het aanmaken van fotoboeken, wenskaarten, kalenders en het gebruik van de .Mac webgallerie.

Allereerst bekijken we de nieuwe mogelijkheden van de afdruk functionaliteit in iPhoto08. In iPhoto08 is de print functionaliteit sterk aangepast. Hiermee zijn we niet alleen in staat om één enkele foto af te drukken, maar we beschikken ook over de mogelijkheid om contactvellen met meerdere foto’s op te stellen. Daarnaast kunnen we ook verschillende foto’s gaan combineren op één pagina, en deze foto’s voorzien van een achtergrond en een rand.

In het tweede hoofdstuk bekijken we de mogelijkheden van iPhoto om een fotoboek aan te maken. We bekijken de verschillende mogelijkheden van de templates zoals het aanpassen van de pagina’s, achtergrond en lay-out. We overlopen even hoe we zelf ons fotoboek kunnen samenstellen aan de hand van een selectie van foto’s, en ook hoe we het fotoboek automatisch kunnen opvullen. Net zoals bij de afdruk functionaliteit bekijken we ook even hoe we kunnen inzoomen op onze foto’s en hoe we ze opnieuw kunnen positioneren. Dezelfde manier van werken geldt ook voor het opmaken van wenskaarten en kalenders. Voor deze laatste kunnen we echter ook evenementen uit iCal en verjaardagen uit ons adresboek automatisch opnemen.

Het laatste hoofdstuk bekijkt in detail de mogelijkheden van de .Mac webgalerie. We bekijken even hoe we een .Mac webgalerie kunnen aanmaken, en hoe we ze ook kunnen beveiligen met een login en een wachtwoord. De webgalerie is een volledige fotogallerij binnen uw webbrowser die er echt prachtig uitziet. De verschillende weergave mogelijkheden komen aan bod en we zien ook hoe we gebruikers de toegang kunnen geven tot het uploaden en toevoegen van foto’s via het web en via e-Mail. Niet alleen is de .Mac webgalerie een manier om uw foto’s online te plaatsen, maar we bekijken ook even hoe we op deze manier foto’s kunnen delen met andere Mac gebruikers. Gebruikers die zich immers inschrijven op uw web galerie kunnen ook automatisch de foto’s downloaden in hun iPhoto bibliotheek.

Met deze tutorial hebben we nu bijna alles wat betreft iPhoto08 bekeken. Misschien komt er nog een vierde iPhoto tutorial, maar dat is nog niet zeker. Het video filmpje kan u automatisch en volledig gratis binnen halen met iTunes, of download deze aflevering hier.

Als jullie voorstellen hebben voor komende tutorials, laat dan even iets weten op de website.

Groeten,

Stefaan

Tagged with:  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Looking for something?

Use the form below to search the site:

Still not finding what you're looking for? Drop a comment on a post or contact us so we can take care of it!

Visit our friends!

A few highly recommended friends...