KMAC Radio houdt ermee op

On December 1, 2007, in Uncategorized, by Stefaan Lesage

KMAC Radio is één van de eerste podcasts die ik beluisterde, en ik was onmiddellijk verkocht. Het concept was heel eenvoudig, een aantal vrienden die samen gezellig een aantal Apple en Mac onderwerpen aansneden. Feike, Nigel en Martin brachten steeds hun eigen mening naar voor, en zo kreeg je een beeld over een aantal topics […]

KMAC Radio is één van de eerste podcasts die ik beluisterde, en ik was onmiddellijk verkocht. Het concept was heel eenvoudig, een aantal vrienden die samen gezellig een aantal Apple en Mac onderwerpen aansneden. Feike, Nigel en Martin brachten steeds hun eigen mening naar voor, en zo kreeg je een beeld over een aantal topics vanuit verschillende invalshoeken.

In de driedelige aflevering 40 lieten ze echter weten dat ze ermee ophouden. Ik vind het persoonlijk een groot verlies, maar een aantal van de aangehaalde punten begrijp ik wel. Podcast is een fantastisch medium, maar om iets deftigs op poten te zetten spendeer je al gauw een aantal uren aan iedere aflevering. Daarnaast heb je nog investeringen in materiaal en andere zaken. Dat zorgt ervoor dat podcasten op zich natuurlijk leuk is, maar al snel een dure hobby kan worden.

Veel podcasts hebben dan ook een manier om een donatie over te brengen en zo de kosten wat te verlichten. Blijkt dat het uiteindelijk niet vaak gebeurt dat mensen daar gebruik van maken. Ikzelf heb het bij KMAC radio bv. wel gedaan in hun begin tijdperk. Ik vond het een prachtige podcast en dus zeker ook de moeite waard om er een aantal euro’s aan te spenderen.

Ik had de mensen van KMAC Radio een tweetal weken geleden ook een mailtje gestuurd en hen gevraagd om even naar mijn podcast te kijken en hun commentaren aan mij door te geven. Aangezien zij hier al langer mee bezig waren, en daarenboven ook nog van Nederlandse afkomst, leek het mij bijzonder interessant om hun kritieken te horen.

Ik kreeg echter niet onmiddellijk een mail terug, maar deze week was ik stomverbaasd toen ze de iTutor PodCast vermeldden in hun allerlaatste aflevering. Hier en daar zaten ze een klein beetje mis, maar het is hen vergeven (Leopord is nog niet aan bod gekomen, en néén, ik ben geen Antwerpenaar). Het officieel overdragen van de fakkel vond ik er net iets over 🙂 KMAC Radio en de iTutor PodCast hebben een totaal verschillend doel, en de fakkel overnemen van een legendarische Nederlandstalige Apple Podcast is ook niet onmiddellijk mijn doelstelling.

Het is natuurlijk leuk als uw initiatief zo eens aangehaald wordt, en ik heb de indruk dat er ook wel een aantal luisteraars van KMAC Radio hier langsgekomen zijn. Al die nieuwe lezers/luisteraars/kijkes, en alle anderen natuurlijk ook, wil ik van harte welkom heten. Geef gerust commentaar op deze podcast hier op de blog, of via eMail. Zijn er zaken die anders of beter kunnen, laat dan gerust iets weten. Is er een toepassing die je in deze podcast wel eens uitgelegd wil zien, aarzel dan niet om de vraag te stellen. Kortom, commentaar, opmerkingen, suggesties en opbouwende kritiek is van harte welkom.

Ik hoop dat de collega’s van KMAC radio toch nog eens bij elkaar komen om nog een aantal afleveringen door te gaan, want ik zal hen alvast missen …

Groeten,

Stefaan

 

2 Responses to KMAC Radio houdt ermee op

  1. Fred Zelders says:

    Ik heb de eerste 12 episodes teruggevonden in een backup.
    Heb jij er ook nog een paar?

  2. […] beleefden hun hoogtepunt in de jaren 2005-2007 met Nederlandse toppers als De Bloempod, Podjegamen, KMAC Radio en (jawel) ICT Roddels, waar ik zelf een tijdlang aan […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Looking for something?

Use the form below to search the site:

Still not finding what you're looking for? Drop a comment on a post or contact us so we can take care of it!

Visit our friends!

A few highly recommended friends...